Gastronomia

Les diferents maneres de cuinar arròs són tradicionals en la comarca. Destaquen principalment les paelles de pollastre i conill. Benissanó i Serra han aconseguit gran fama en l’elaboració d’aquest plat i altres com la paella de col i costelles.

Llíria organitza anualment el concurs d’elaboració “d’arròs amb bledes”, “arròs amb fesols i naps” i “arròs al forn”. També cal nomenar la “caragolà”, i com a salsa, el “allioli”.

Almàsseres als municipis de Casinos, Gàtova i Serra, on s’elabora l’oli d’oliva verge d’extraordinària qualitat. Es pot aconseguir el producte en cases particulars d’aquests municipis.Postres: Les taronges i mandarines de qualsevol municipi de la comarca, les cireres de Gàtova i Serra i les bresquilles de Casinos.

Repostaria casolana: Panquemao, reganyaes (panquemao amb passes i anous), pastissos de boniat, mantecats, rotllets d’aiguardente, congrets en Llíria i Benissanó, les coques fines de Bétera, Bétera, Casinos, Nàquera i Serra. Aquestes últimes s’elaboren per a celebracions especials a Bétera, Nàquera i Serra, durant les festes majors i a Casinos a l’època de comunions i altres esdeveniments.

Peladilles i torrons artesans a Casinos: Cada any a la fira del dolç artesà es presenta una selecció de nous sabors.Els vins i els licors han tingut fama des de l’antiguitat, ja eren elaborats per l’historiador romà Plinio. Poden adquirir-se a les cooperatives vinícoles de Llíria i Casinos.

Artesania

Artesania