La Mancomunitat Camp de Túria, a través d’una subvenció de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, aposta per la lluita contra el mosquit tigre en els municipis més afectats i amb menys recursos mitjançant el pressupost de la Generalitat Valenciana per a l’any en curs.

La Mancomunitat Camp de Túria va comunicar a tots els municipis integrants de l’ens supramunicipal l’opció de sol·licitar aquest tractament conjuntament. D’aquesta forma, Loriguilla, Benissanó i Marines així ho van fer.

Des de la Mancomunitat Camp de Túria i en resposta a la demanda d’aquests ajuntaments es va presentar la sol·licitud de la subvenció per a fer front a les despeses dels tractaments de la campanya per al control i lluita contra el mosquit tigre en l’exercici 2020.

El tractament per al control i la lluita va començar el passat 29 d’abril a Loriguilla i hui dia ja s’ha començat en els tres municipis. Suposarà la realització de prospeccions i tractaments contra la larva d’aquest mosquit d’hàbitat urbà, en la xarxa d’embornals i desguassos de la via pública; així com altres punts singulars, en els municipis de Benissanó, Loriguilla i Marines.

Aquests tractaments es basen en la metodologia del control integrat de plagues, per la qual cosa no suposen un risc per al medi ambient. Els mateixos, s’estendran des del 29 d’abril, data en la qual s’han iniciat les primeres intervencions, fins al mes d’octubre. Es realitzaran un total de quinze tractaments al llarg d’aquest període en cadascun dels nuclis urbans esmentats, intensificant-se les aplicacions en els mesos de juny, juliol i agost.