MCT

La Mancomunitat Camp de Túria ha organitzat per a dimarts que ve, 25 de maig, una sessió sota el títol ‘Digitalització, territori i Polítiques Europees’. La jornada que comptarà amb la participació de diferents responsables polítics de la Generalitat Valenciana així com de la comarca podrà seguir-se en directe a través del canal de Youtube de la Mancomunitat Camp de Túria. Pots veure el programa complet aci.

La sessió arrancarà a les 09:00h amb la inauguració de la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Lola Celda. Posteriorment, prendrà la paraula el director general de Coordinació de l’Acció del Govern de la Generalitat Valenciana, Juan Ángel Poyatos, que parlarà sobre els reptes i oportunitats del finançament europeu. El responsable de l’àrea en l’ens supramunicipal, José Ángel Hernández, serà l’encarregat de presentar al ponent.

Després d’ell, serà el torn de parlar de la digitalització i les TICS en l’era de la descarbonització a Europa. El director general de la direcció de TICS de la Generalitat Valenciana, José Manuel García Duarte, ens parlarà sobre el tema. Serà presentat pel delegat de noves tecnologies, informàtica i transparència de la Mancomunitat, Xavier Jorge.

Després de les primeres ponències, serà el torn de la Universitat de València. L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, donarà la paraula a Javier Urchueguía (UPV) i Lorenzo Toldrá (desenvolupador CEO de Géminis Tools) que explicaran el present i el futur d’un model de governança davant el repte del canvi climàtic i de les eines digitals per a lluitar contra el canvi climàtic.

Una taula de debat tancarà la jornada. En ella participaran el secretari general de la FVMP, Vicente Gil Olmedo; el director general de Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Pedro Fresco; Victoria Lerma, responsable del projecte europeu REMES; i Edgar Lorenzo com a responsable de l’àrea de sistemes de gestió de canvi climàtic de ICTVvsCC. La sessió serà clausurada per la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.