S’han cedit 7 màquines de cosir fins a desembre de 2024

La Mancomunitat Camp de Túria ha donat un pas significatiu cap a la promoció integral i la solidaritat comunitària al cedir, durant un any, un total de 7 màquines de cosir a l’Associació Gitana Adonay. En un acte simbòlic, l’Agent de Desenvolupament Local (ADL) comarcal, en col·laboració amb el personal docent del programa de formació de qualificació bàsica de la Mancomunitat, va lliurar les màquines a Sebastián Santiago Cortés, president de l’Associació Gitana Adonay.

L’Associació Gitana Adonay, és una entitat sense ànim de lucre compromesa amb la promoció integral de la comunitat gitana, fent èmfasi en l’atenció a la diversitat cultural. La donació de les màquines de cosir per part de la Mancomunitat representa un esforç conjunt per fomentar l’autonomia i el desenvolupament de les habilitats professionals dins de la comunitat gitana.

Actualment, la Mancomunitat Camp de Túria compta amb dos cursos actius de Programa de Formació de Qualificació Bàsica (PFCB): “Operacions Auxiliars de Manteniment en Electromecànica de Vehicles” i “Operacions Auxiliars de Manteniment en Carrosseria de Vehicles”. Aquests cursos estan dissenyats per satisfer les necessitats específiques dels estudiants que van abandonar l’ensenyament reglat sense complir els objectius de l’Educació Secundària Obligatòria.

Amb aquest programa, la Mancomunitat Camp de Túria busca oferir als joves en risc d’exclusió social una formació que s’ajuste a les seves motivacions i necessitats, alhora que respongui a les demandes del mercat laboral. La qualificació adquirida proporcionarà als participants una competència inicial per al seu desenvolupament professional, servint com a punt de partida per a la inserció laboral o com a enllaç per continuar amb els seus estudis. Amb aquesta iniciativa, la Mancomunitat reafirma el seu compromís amb l’educació inclusiva i la creació d’oportunitats per a tots els membres de la comunitat.”