MCT- Llíria 9 de maig de 2024

 

Els integrants del programa PRISMA de la Mancomunitat Camp de Túria han visitat la Diputació de València. Una jornada d’intercanvi cultural i reconeixement mutu en la qual s’han visitat el Museu de Prehistòria i l’Etno, museu d’Etnologia, en la ciutat de València.

Lola Celda Lluesma, Diputada i Alcaldessa de Marines, va donar la benvinguda als visitants, acompanyada per Francisco Teruel Machí, Diputat de l’àrea de Cultura, i per Imma González Martorell, Diputada de l’àrea de Benestar Social, Inclusió Social i Salut Pública. Amparo Navarro Bargues, Presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i Alcaldessa de Benissanó, també va acompanyar la comitiva en aquesta visita.

La visita també va ser aprofitada tant pel personal tècnic de PRISMA com per les persones usuàries per expressar gratitud cap a la Diputació de València per la seva continua col·laboració en projectes de vital importància per a la salut mental a la comarca.

Entre els projectes específics que han rebut suport destaca Activa-Mente i el programa Visible-Mente, recentment anunciat, ambdues iniciatives impulsades per la Diputació. PRISMA, el Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental de la Mancomunitat Camp de Túria, ha estat beneficiari directe d’aquestes iniciatives, les quals busquen millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental crònica en els 17 municipis de la comarca.

Des de la seva creació en 2019, PRISMA ha treballat incansablement per promoure la integració activa dels seus participants en la comunitat, fomentant l’autonomia personal i social. Amb quatre programes en funcionament i l’atenció de 56 persones fins a la data, l’impacte positiu del programa s’estén a través d’una xarxa coordinada que involucra serveis socials municipals, hospitals i unitats de salut mental a tota la comarca.

La visita a la Diputació no només va reforçar els llaços entre les institucions, sinó que també va subratllar el compromís conjunt per visibilitzar i abordar les necessitats de salut mental a la regió. Amb una col·laboració contínua i un enfocament centrat en el benestar de la comarca.