La seu de la Mancomunitat Camp de Túria ha acollit aquest matí la primera reunió del Comitè Tècnic. Una cita que reuneix els representants dels signants de l’Acord Territorial d’Ocupació, entre els quals han participat els sindicats UGT i CCOO així com Associacions de Comerciants, Empresaris i ADL’s.

En la cita s’han posat sobre la taula les línies de treball sobre les quals es desenvoluparà l’Acord Territorial d’Ocupació ‘Xarxes per a l’Ocupació’. Un projecte que es desenvoluparà fins al pròxim 30 de setembre i en el qual estan treballant els tècnics des del passat 7 de gener.

Un projecte que està desenvolupant la Mancomunitat Camp de Túria gràcies al finançament de Labora. Es tracta d’una sèrie d’actuacions amb l’objectiu és millorar l’ocupabilitat a la comarca, així com dinamitzar les associacions de comerciants i empresaris i acompanyar a emprenedors durant tot el recorregut des que tenen una idea fins que la converteixen en realitat. Coaching, mentoring, networking, tallers… Una multitud d’activitats que tracten de crear xarxes entre els diferents agents econòmics i socials perquè la comarca Camp de Túria cresca per a millorar la qualitat de vida dels veïns.

A partir d’ara, el Comitè Tècnic passa a denominar-se Observatori Socioeconòmic d’Ocupació i Empresa. Amb l’objectiu de conèixer millor la realitat socieconómica de la comarca, detectant les necessitats actuals i les tendències per a així, poder establir les línies d’acció que optimitzen el desenvolupament comarcal i per tant l’ocupació. Es tracta d’obtindre una visió el més completa possible on estaran representats i representades en aquest observatori tots els actors socioeconòmics comarcals.

‘Xarxes per a l’ocupació’

El treball es desenvoluparà en diferents vessants. ‘Empreses en Xarxa’ per a la creació i dinamització de xarxes empresarials locals, regionals i comarcals per a la millora de la productivitat. Per a això s’ha generat l’itinerari de gestors on a través de sessions grupals i seguiments individualitzats coordinats s’intentarà afermar i potenciar les associacions en els municipis. ‘Emprenem en Xarxa’ donarà cobertura a l’emprenedoria. Un comitè tècnic avaluarà les necessitats dels emprenedors i es treballarà amb ells diferents vessants. Com a novetat enguany està la creació del Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) i la posada en marxa d’una xarxa virtual d’emprenedoria.

Per part seua, ‘Ocupació en Xarxa’ desenvoluparà plans d’ocupabilitat, oferint una atenció personalitzada integral per a potenciar habilitats, actituds i coneixements necessaris per a aconseguir una ocupació. I ‘Conexió en Xarxa’ treballarà en la digitalització per al desenvolupament d’individus, comerços digitals, i empreses en xarxa.

Tots aquests vessants tindran de suport al Portal d’Ocupació i Empresa de la Mancomunitat Camp de Túria. Un entorn digital on aturats i empreses podran convergir. Una eina vital perquè les persones que cerquen una ocupació puguen accedir a les ofertes que es creen a la comarca Camp de Túria.

Acord Territorial d’Ocupació

L’Acord Territorial d’Ocupació és una iniciativa donada suport i recolzada no solament pels 17 ajuntaments que conformen la Mancomunitat Camp de Túria, sinó que també s’han adherit quasi una vintena d’associacions de comerciants i empresaris, els sindicats UGT i CCOO, l’Associació de Treballadors Autònoms i l’Institut d’Estudis Comarcals.