MCT – 4 d’abril de 2023

La Mancomunitat Camp de Túria ha organitzat al costat de Dinapsis una trobada en el qual s’han intercanviat experiències i iniciatives estratègiques. Jornada que ha servit també per a donar a conèixer per part de AIJU (Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci) i IVACE (Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial) el projecte “Agendes compartides”, una manera de treballar per a potenciar els territoris mitjançant la creació de sinergies.

La innovació ha sigut el centre neuràlgic de totes les intervencions que han començat amb la benvinguda per part del director de Grans Projectes de Transformació Ecològica de Veolia, Joaquín Suescun; i la directora de Dinapasis Economia Circular i Descarbonització, Mª Carmen García. Tots dos han destacat la importància d’aquests esdeveniments per a posar en el focus la innovació com un element transformador, disruptiu i obert.

Després d’ells, ha pres la paraula el responsable d’Iniciativa Agendes Compartides d’Innovació d’IVACE, Roberto Parras, qui ha desgranat la perspectiva multinivell del que suposa innovar en un entorn complex en el qual participen política, inversió, capacitat humana, ciència i cultura. Posteriorment, el director d’Innovació de AIJU, Joaquín Vilaplana, ha explicat les fases del projecte Agendes Compartides en la Foia de Castalla sent el diagnòstic de necessitats i oportunitats una part essencial per a la participació dels agents territorials.

Finalment, la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, i la directora del departament de Promoció Econòmica, Chelo Herraéz, han detallat les missions de transformació i àrees prioritàries a la comarca, a més d’explicar les línies estratègiques que marquen el desenvolupament dels projectes. Treballar en una estratègia territorial d’innovació és l’objectiu de l’ens supramunicipal al mateix temps que posicionar el HUB-EU Camp de Túria com a centre de cocreació comarcal per a la transformació del territori.

Un sessió de treball, que ha comptat també amb representants polítics i personal tècnic dels ajuntaments de Marines, Olocau, Llíria, Loriguilla i Riba-roja de Túria, ha posat el punt final a una jornada centrada en la innovació on han pogut intercanviar experiències i parlar sobre futures aliances.