MCT- 5 de març de 2024

El Circuit Camp de Túria va celebrar el passat 2 de març un esdeveniment que va tenir com a objectiu clausurar l’edició de 2023 i donar la benvinguda a la nova edició de 2024. L’esdeveniment, que va tenir lloc al Castell de Riba-roja de Túria, va acollir prop de 130 assistents, entre participants i acompanyants que no van voler perdre’s aquest emotiu moment.

A l’acte també van assistir la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Benissanó, Amparo Navarro; el primer vicepresident de la Mancomunitat Camp de Túria, delegat del Àrea de Promoció Econòmica, Ocupació i Esports i alcalde de Riba-Roja de Túria, Robert Raga; l’ex-presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, alcaldessa de Marines i diputada provincial, Lola Celda; el regidor de Mobilitat i Esports de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, Rafael Gómez, així com altres representants i membres dels consistoris dels 10 municipis que formen part del Circuit. “Cal agrair als clubs, als corredors i a tot el que els envolta, ja que la Mancomunitat està al costat dels pobles perquè l’esport és vida i hem de seguir impulsant-lo junts”, recalca Raga.

En la primera part de l’esdeveniment i per donar per finalitzada l’edició 2023, es van lliurar guardons als tres primers classificats de cada categoria, reconeixements especials i obsequis i medalles finisher als qui van participar en 7, 8, 9 i 10 proves del circuit, respectivament.

Entre els premiats, cal destacar els guanyadors de la categoria absoluta femenina i masculina: Sara María Cea Becerra i Juanjo Cano Vaquero. El guanyador de la categoria per equips va ser el Club Atletisme de Vilamarxant i com a peça especial de la jornada, es van lliurar els reconeixements i mencions especials: Mèrit Esportiu a Vicente Pérez, més conegut com a Iaio Vicent, per la seva llarga professionalitat i trajectòria esportiva, encara vigent als seus 86 anys; Mèrit a la Col·laboració amb l’Esport Comarcal a Juan Carlos Benlloch; Mèrit a la Prova Millor Organitzada a l’organització Sant Vicent de Llíria i Mèrit al Compromís amb l’Esport Comarcal a Lola Celda, durant la seva trajectòria com a anterior presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria: “Em satisfà obtenir aquest reconeixement amb la que ha sigut la meva casa durant molt de temps i des de l’Ajuntament de Marines seguirem al costat de la Mancomunitat perquè és un pilar per fomentar la comarca i unir llaços amb l’esport”, declara Lola Celda.

A més, els obsequis lliurats als participants de 7 a 10 proves del Circuit van ser: un xandall per als qui van participar en 7 curses; un xandall i una samarreta per als qui van finalitzar 8 curses; un xandall, una samarreta i una motxilla per aquells que van participar en 9 proves i un xandall, una samarreta, una motxilla i una jaqueta per als qui van aconseguir realitzar les 10 proves. A cadascun d’ells se’ls va lliurar una medalla finisher, també com a forma de premiar el seu esforç en aquesta edició 2023.

En la segona part de l’esdeveniment, i per donar començament a l’edició 2024, es va donar a conèixer el nou patrocinador principal, que serà Caixa Popular. Per això, s’ha establert un nou logotip, ja que el Circuit ara passarà a denominar-se Circuit Camp de Túria Caixa Popular: “Aquest nou patrocinador ens ajudarà a enriquir les curses populars dels nostres municipis”, explica la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria. A més, es va presentar el nou calendari de les curses d’aquest any, que quedaran inaugurades el pròxim 13 d’abril amb la XI Cursa Popular Sant Vicent de Llíria. Les inscripcions ja estan obertes i es poden accedir a elles a través de l’empresa Cronorunner.

Des de la Mancomunitat Camp de Túria es treballa de forma constant per fomentar l’esport, de la mà dels municipis que la conformen: “L’esport fa vida, fa hàbit, fa comarca i és important reconèixer l’esforç tan gran que realitzen els esportistes i els valors que transmeten”, afegeix Rafael Gómez.