MCT

La Mancomunitat Camp de Túria ha signat un conveni de col·laboració amb la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana. En concret, el programa PRISMA es compromet a establir línies d’actuació conjunta amb la Federació i a posar en pràctica projectes de col·laboració entre totes dues entitats. L’acte va comptar amb la participació de la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda; del director de PRISMA, Paco Jareño; de la directora de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana, Rosa María Bayarri Romar; i la secretària de la Federació, Llum Moral.

PRISMA és un Programa de Rehabilitació Psicosocial per a persones amb Malaltia Mental de la Mancomunitat Camp de Túria, dirigit a persones amb algun diagnòstic amb malaltia mental crònica que pertanga als 17 municipis que la conformen. En l’actualitat, existeixen quatre ubicacions del programa a Bétera, La Pobla de Vallbona, Vilamarxant i Riba-roja de Túria. L’objectiu és ampliar a dos nous municipis el servei.

“Continuem treballant per a millorar la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes de Camp de Túria. Nous convenis com aquest ens acosten a millorar la prestació de serveis, posant sempre en el centre de les nostres accions a les persones”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda.

El conveni de col·laboració entre la Federació i la Mancomunitat estableix la col·laboració conjunta i activa de les entitats participants per a garantir millor el respecte dels drets de les persones amb problemes de salut mental i, especialment, la protecció de la seua imatge social, sent necessari dur a terme mesures que impulsen la cooperació intersectorial entre els principals implicats en l’atenció i suport, així com en la protecció dels drets d’aquestes persones.

En aquest sentit, el document signat estableix que l’objecte del mateix és establir la posada en marxa d’activitats conjuntes que contribuïsquen a una major implantació entre totes dues entitats en el desenvolupament de les seues finalitats. La Mancomunitat Camp de Túria i la Federació es comprometen a col·laborar conjuntament en accions o activitats encaminades a complir les finalitats que ambdues tinguen en comú.

Per això, tant la Mancomunitat Camp de Túria, a través del seu Programa PRISMA Salut Mental i la Federació pretenen aconseguir una major col·laboració entre totes dues institucions que repercutisca en la millora dels seus serveis i prestacions mitjançant la posada en marxa d’activitats conjuntes.