L’Observatori d’Ocupació i Empresa de la Mancomunitat Camp de Túria s’ha reunit aquest matí per a tractar al costat dels agents socioeconòmics del territori la importància de crear línies de treball que siguen capaços de retornar a la comarca a la senda del creixement.

La reunió que s’ha realitzat per videoconferència per a respectar les mesures de prevenció contra la Covid-19 ha comptat amb la participació dels sindicats UGT i CCOO, amb LLIGA, amb el Grup d’Acció Local Túria-Calderona, amb Fepeval i Asocreva, amb la Universitat de València, amb representants dels ajuntaments Vilamarxant, Bétera, Llíria, Gàtova i Nàquera i amb responsables de les associacions de comerciants de Camp de Túria.

La presidenta de la Mancomunitat, Lola Celda, ha presidit l’acte i ha assegurat que “agents socioeconòmics, societat civil i representants polítics ens donem cita en aquest Observatori per a poder crear línies d’actuació que retornen a l’economia comarcal al progrés que necessita”, ha remarcat Celda.

A més de donar compte de totes les accions realitzades durant els últims mesos dins de l’Acord Territorial d’Ocupació, s’han avançat les línies del nou projecte que es desenvoluparan a partir del mes d’octubre.

Entre moltes altres accions, es convocaran Taules d’Indústria, Agricultura, Comerç i Formació. Es crearà l’Oficina Comarcal d’Innovació i es continuarà treballant en la digitalització del comerç local.

L’atenció a persones desocupades, autònoms, emprenedors, treballadors i empreses continua sent el pilar fonamental de l’Acord Territorial d’Ocupació. El personal tècnic d’orientació i prospecció laboral, així com els d’empresa i la coach continuen ajudant al fet que la comarca de Camp de Túria torne al progrés que necessita.