MCT- 19 de desembre de 2023.

Els membres del consell rector del Pacte Camp de Túria per l’ocupació, agents d’Ocupació i Desenvolupament Local dels municipis de la comarca, es van reunir a la seu de la Mancomunitat Camp de Túria per rendir comptes del projecte EMPACE subvencionat per LABORA.

La finalitat de la trobada va ser informar sobre les accions realitzades durant l’any 2023, d’abril a desembre, i destacar la necessitat de col·laboració per assolir objectius comuns en l’àmbit de l’ocupació a la regió.

A la reunió van assistir Amparo Navarro, presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, qui va destacar la importància d’aquestes eines al servei de la ciutadania i dels municipis de Camp de Túria. Per part dels sindicats majoritaris Pilar Tarragó, Secretària General de UGT al Camp de Morvedre, l’Horta Nord i el Camp de Túria, i en representació de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Mari Carmen Asensi Secretària General de la Federació Valenciana d’Empresaris de la Construcció (FEVEC) i Carlos Peinado membre de la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana FEPEVAL. A l’acte també van assistir els Agents de Desenvolupament Local de Benissanó, Riba-roja de Túria, Olocau i Gàtova.

Cada tècnic contractat pel Pacte va presentar els avenços realitzats en les línies estratègiques de les quals són responsables:

LÍNIA 1: DINAMITZACIÓ DEL DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC TERRITORIAL

Centrada en facilitar la transformació digital i la transició ecològica, destacant accions d’acompanyament, seguiment i sensibilització per a la digitalització d’empreses i persones. Ofereix serveis de Mentoring i suport a empreses en la captació de fons mitjançant subvencions i ajudes. Estudis i investigacions al territori com l’informe d’empreses tractoras i pilotatge. I accions de sensibilització i dinamització de l’ocupació verda i l’economia sostenible.

LÍNIA 2: GOVERNANÇA – ALIANCES PER A L’OPTIMITZACIÓ DELS RECURSOS

Subratllant la importància de les aliances estratègiques per optimitzar els recursos i millorar l’eficàcia en el compliment dels objectius de l’estratègia territorial per a l’ocupació.

LÍNIA 3: EMPLEABILITAT – ASSESSORAMENT PER A L’AUTOOCUPACIÓ I L’EMPREMTA VIABLE

Presentant iniciatives per oferir suport, seguiment i coneixement a emprenedors, fomentant la cultura de l’emprenedoria. Els serveis que s’ofereixen en aquesta línia són: acompanyament individual, workshops quinzenals, networking mensual, showroom trimestral, b2b sectorials, punt pae, punt transmissió empreses, suport aedl municipis portal del comerciant, visibilització d’emprenedors (web/catàleg), gestió i dinamització de les aules emprenedoria i la xarxa emprenedora amb 94 membres.

LÍNIA 4: EMPLEABILITAT I INTERMEDIACIÓ

Centrada en millorar la ocupabilitat de les persones, destacant l’orientació laboral personalitzada, la connexió efectiva entre la formació i les necessitats dels sectors productius locals, l’acreditació de competències de la Generalitat Valenciana i el Portal d’Ocupació i Empresa de la Mancomunitat Camp de Túria que visualitza les ofertes de treball del territori amb 185 ofertes de treball des d’abril fins ara.

LÍNIA 5: DIFUSIÓ I COMUNICACIÓ

Presentació d’un pla de comunicació integral que inclou notes de premsa, reportatges gràfics, videonotícies, disseny i grafisme, esdeveniments, mailing i la gestió de relacions amb els mitjans de comunicació.

El Pacte per l’Ocupació Camp de Túria va reconéixer aquests èxits i va reafirmar el seu compromís per continuar treballant junts. La col·laboració continua i activa de tots els participants és clau per a l’èxit continuat d’aquestes iniciatives en l’àmbit de l’ocupació a Camp de Túria.