MCT- 9 de febrer de 2024

L’alumnat del PFCB Camp de Túria (Programa Formatiu de Qualificació Bàsica), es va traslladar el passat 3 de febrer fins al circuit Arenas de San Juan (Ciutat Reial), per posar en pràctica el funcionament d’un vehicle de competició de modalitat drift creat per ells mateixos.

Viídeo del projecte en 2020

El projecte consisteix en la modificació d’un vehicle de sèrie BMW E90, per convertir-lo en un vehicle de competició. Un pla que va començar en el curs 2019/2020, però a causa de la pandèmia per la COVID-19, va haver de paralitzar-se un parell d’anys fins que, finalment, durant el començament del curs 2023 es va poder acabar. I és ara quan part de l’alumnat del PFCB ha pogut mostrar el seu rendiment, i tot i que el vehicle encara necessita alguns ajustos, el seu comportament a la pista ha estat positiu.

Les modificacions que s’han realitzat al vehicle per convertir-lo en un cotxe de carreres han estat nombroses i la participació per part de l’alumnat i el professorat ha estat molt significativa. En concret s’han realitzat les següents reformes: carrosseria per millorar l’aerodinàmica, repintat amb motius Racing, modificació de diferencial, modificació de caigudes de rodes, substitució d’amortiment original per un de competició, modificació de braços de direcció originals per uns artesanals per aconseguir més angle de gir, instal·lació de backets i arnesos de seguretat, ampliació de vies per a una millor adherència, instal·lació de barres antivolcada, instal·lació de fre de mà hidràulic per bloquejar les rodes posteriors i canvi de panell d’instruments específic per a curses amb tall de corrent i elements de seguretat addicionals.

La modalitat drift consisteix en un estil de conducció que utilitza el “sobreviratge”, és a dir, s’ha de fer que el vehicle formi un angle amb la direcció de moviment cap a un costat. Això ha de succeir a alta velocitat i mentre el conductor manté el control total de l’automòbil.

Des del PFCB seguiran treballant en el vehicle juntament amb altres projectes per aconseguir un curs atractiu i profitós per a l’alumnat. Aquest Programa Formatiu de Qualificació Bàsica va dirigit a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat l’ensenyament reglat i s’adapta a les circumstàncies personals dels seus destinataris/es, per afavorir la seva maduresa personal i brindar una formació que possibiliti la seva inserció sociolaboral.

Des de la Mancomunitat Camp de Túria, s’aposta per oferir a aquests joves en risc d’exclusió social una formació acord amb les seves motivacions, adaptada a les seves necessitats i que dona resposta a les demandes del mercat laboral.