Aquesta vesprada s’ha celebrat la sessió ordinària del Ple de la Mancomunitat Camp de Túria. La reunió s’ha convocat de manera telemàtica com a mesura de control i prevenció de la COVID-19.

Entre altres assumptes, el ple ha aprovat l’adhesió a l’II Conveni Marc de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). Es tracta d’un “avanç per a tot el personal que treballa en la Mancomunitat Camp de Túria”, ha explicat la presidenta de l’ens supramunicipal, Lola Celda.

La màxima representant política ha afegit que “els treballadors i treballadores d’aquesta casa han estat marginats durant molts anys. Des que en 1981 es creara la Mancomunitat han estat sense un conveni que regulara les seues condicions. A partir d’ara, estaran emparats per un acord que vetlarà pels seus interessos”.

A més, i en compliment amb la Llei de Mancomunitats i després de sol·licitar-ho les formacions polítiques locals de Ciutadans d’Urbanitzacions La Pobla de Vallbona (C.U.PO.) i Millorem Benaguasil podran participar en els plens de la Mancomunitat, amb veu però sense vot el que en paraules de Celda “redunda en major participació i transparència”.

Tal com indica l’article 20 apartat 4e: “Les formacions i agrupacions polítiques que pertanguen a algun ajuntament integrant de la mancomunitat que no compte amb un representant electe en aquesta, podran sol·licitar a l’a presidència de la mancomunitat participar en les seues sessions plenàries amb veu però sense vot”.