26-11-2021 En El Fòrum han participat 14 associacions de la comarca.

El Primer Fòrum de dinamització i participació comunitària, a través de les associacions dels municipis que presten els serveis socials mancomunats, ha sigut un èxit de participació.

Un esdeveniment que mai abans s’havia realitzat i al qual han assistit 14 associacions, representades per la treballadora social de Benissanó, Olocau i Domenyo; Esther Ciscar, directora del Departament de Benestar i Sanitat de la Mancomunitat Camp de Túria; Lola Celda, Presidenta de la Mancomunitat; Manuela Castellano, regidora de Benestar Social de Marines; i personal tècnic de l’ens supramunicipal.

Aquest primer fòrum que ha tingut com a lema “TEIXINT VINCLES”, suposa el fermall final de les trobades prèviament realitzades en 9 municipis del Camp de Túria. I gràcies a l’alt índex de participació, 14 associacions, ha permès obtenir un diagnòstic participatiu de la situació i necessitats reals de la població dels municipis. A més de l’acostament entre les pròpies associacions que d’aquesta formen comencen a teixir vincles entre si.

El resultat d’aquestes accions es podrà observar en la web de l’entitat, en un espai dissenyat per a arreplegar les accions realitzades en cadascun dels nou municipis i la informació sobre les diferents associacions, de manera que puguen seguir en contacte i crear nous vincles.

Lola Celda, presidenta de la Mancomunitat, ha destacat la importància del teixit associatiu per a generar cohesió social, millorar la convivència i fomentar la participació en els municipis.

Aquesta acció s’emmarca dins del Servei d’Acció Comunitària, entre els quals estableix el Programa Promoció de l’Animació Comunitària i de la Participació, finançat a través del Contracte Programa signat entre la Mancomunitat Camp de Túria i l’Excel·lentíssima Diputació de València.