La carrera dels Arbres i Castells celebra la seua desena edició amb un rècord de participació. Sis-cents corredors i corredores participaran aquest cap de setmana en aquest esdeveniment esportiu-turístic organitzat per la Mancomunitat Camp de Túria, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana. En aquesta carrera, amb la qual s’inaugura la temporada de grans proves derunning a la comarca, s’han inscrit 40 equips, 12 més que en l’edició de 2018.

L’objectiu d’aquesta iniciativa de gran complexitat organitzativa és fomentar l’esport i promocionar turísticament els 17 municipis del Camp de Túria. De fet, els equips recorreran prop de 200 quilòmetres, dividits en 15 etapes en les quals es combinen trams detrail i asfalt.Els recorreguts han sigut dissenyats per a promocionar el ric patrimoni paisatgístic i històric dels 17 municipis que conformen el Camp de Túria. Travessa dos parcs naturals: el Parc natural de la Serra Calderona i el Parc Fluvial del Túria, i el paratge “Les Rodanes,” a Vilamarxant. També mostra alguns dels seus arbres monumentals, com la Olivera mil·lenària “LaFardeta”, a Casinos, i el bosc de sureres de “La Jabonera” a Gátova.

Així mateix, el patrimoni arquitectònic del Camp de Túria també és protagonista en aquesta carrera, podent-se contemplar les ruïnes del Castillo del Real, entre Olocau i Marines Vell; els castells de Serra, Benissanó, Riba-roja de Túria, Bétera i Vilamarxant. Altres enclavaments pels quals discorre la carrera són la “Font delFrare” del S. XVIII a Olocau; el llogaret Morisc d’Olla a Marines Vell; el Molino de la Ceja de Gátova; el “Tossal de laBuitrera” a Llíria, i la pujada al Real Monasterio de San Miguel a Llíria.

Enguany, com a novetat, la Mancomunitat Camp de Túria ha organitzat un Menú, amb el qual es pretén promocionar durant els dos dies de la carrera, l’excel·lent gastronomia tradicional d’aquesta comarca valenciana. En aquesta iniciativa, denominada “Menú Carrera dels Arbres i Castells, participen 23 bars i restaurants d’onze municipis del Camp de Túria, que oferiran plats típics d’aquesta zona com a arrossos, carns, i olles, entre altres. El menú podrà degustar-se durant el menjar i sopar del dissabte i el menjar de diumenge.

Per a la seua celebració, la Carrera dels Arbres i Castells compta amb la col·laboració d’empreses com Luanvi, la cooperativa agrícola de Bétera (COABE),la cooperativa Sant Vicent Ferrer de BenaguasiliCaixa Popular.

Dissabte

La primera etapa de dissabte partirà des de Domenyo, a les 8 del matí, i finalitzarà a l’Eliana sobre les 14 hores.

Diumenge

Diumenge la carrera començarà a Marines, a les 8.15 hores i finalitzarà sobre les 13.30 hores, al Castell de Riba-roja de Túria. En aquesta localitat, tindrà lloc el lliurament de trofeus i una paella gegant per als participants.

Tota la informació sobre la carrera pot consultar-se en la seua pàgina web www.carreraarbolesycastillos.es .