UNITAT D'IGUALTAT

QUI SOM?

La unitat d'Igualtat és un departament de la Mancomunitat Camp de Túria, format per:

 • 1 Agent d'igualtat
 • 1 Promotora d'igualtat 

Aquesta subvencionat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques públiques i integrada en la Xarxa Valenciana d’Igualtat.

QUE FEM?

La Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat Camp de Túria té com objectiu:

 • Garantir la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques d'aquesta.
 • Realitzar actuacions de prevenció i actuació enfront de la violència de gènere
 • Promocionar la igualtat d'oportunitats i de tracte entre dones i homes a través d'accions i campanyes amb la ciutadania.
 • Impulsar els plans d'igualtat en les administracions públiques dels municipis mancomunats en serveis socials de base de la Mancomunitat Camp de Túria (Casinos, Domenyo, Loriguilla, Benissanó, Nàquera, Serra, Marines, Olocau i Gàtova)
 • Donar suport tècnic per a la implantació de polítiques actives d'igualtat, prevenció, detecció i atenció a dones víctimes de violència de gènere
 • Assessorament sobre la realització de plans d'igualtat interns, municipals i d'empreses
 • Inserció soci-laboral per a les dones
 • Foment de l'associacionisme de dones
 • Assessorament sobre recursos coeducatius.

CONTACTE

El nostre àmbit d'actuació són tant les administracions locals dels municipis mancomunats en serveis socials de base, com la població de cadascun d'ells de manera més directa; col·lectius d'infància, adolescència, dones i víctimes de violència de gènere.

On ens pots trobar?

Mancomunitat Camp de Túria

Avda Pla de l’*Arc s/n, 46160 Llíria

Per mail al;  igualtat@mancomunitatcampdeturia.es

Via telefònica; 663 90 35 39 (Agent d'Igualtat) / 663 90 35 88 (Promotora d'Igualtat)

QUÈ ÉS LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE?

Telèfons d'emergènca i ajuda:

QUÈ ÉS?

La violència de gènere és una de les manifestacions més clares de la desigualtat, la subordinació i les relacions de poder dels homes sobre les dones. Aquest tipus de violència es basa i s'exerceix per la diferència subjectiva entre els sexes. Les dones sofreixen violència pel simple fet de ser dones, i les víctimes són dones de qualsevol estrat social, nivell educatiu, cultural o econòmic.
La violència de gènere és la que s'exerceix sobre les dones per part de qui estan o han estat lligats a elles per relacions d'afectivitat( parelles o exparelles).
L'objectiu de l'agressor és producïr sofriment i aconseguir el control sobre la dona, amb la qual cosa es produeix de manera continuada en el temps i sistemàticament en la forma, com a part d'una mateixa estratègia.
La violència de gènere constitueix una greu violació dels drets humans; així i tot es tracta d'un problema de salut i protecció que posa en risc la vida de les dones i dels seus fills i filles.
S'estima que una de cada tres dones sofrirà violència física o sexual al llarg de la seva vida.

TIPUS DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE

 • Violència psicològica; menyspreu i humiliació, amenaces, insults, desqualificacions, crits, control social i de xarxes, desautoritzacions, faltes de respecte,... Arribar a fer sentir a l'altra persona indefensa, insegura, dependent i culpable de la situació de l'abús que viu.
 • Violència sexual; obligació, coacció i amenaça cap a una dona amb l'objectiu que realitzo alguna conducta sexual o suporto insinuacions i comentaris sexuals no desitjats. No és necessari que existeixi penetració ni acte sexual, l'assetjament és violència sexual també. En definitiva, qualsevol relació no consentida i no desitjada dins d'una relació, matrimoni o fora d'elles, ho és.
 • Violència econòmica; impediment de l'autonomia econòmica i foment de la dependència, control dels diners, pressa de decisions unilaterals, retirada de la signatura dels contes bancaris, prohibició de treballar fora de la llar i poder guanyar diners per a ser independent, o lliurament obligat dels diners guanyats en el treball remunerat.
  Violència física; ús intencional de la força física en contra de la dona, cops, cops de puny, puntades de peu, empentes, qualsevol lesió de major o menor gravetat que poden tenir conseqüències en la salut de la persona fins i tot la mort.
 • Violència patrimonial; destrucció d'objectes, xais i/o propietats personals de la víctima amb una intenció clara de fer-li mal psicològicament, ja que la destrucció porta implícit un missatge de menyspreu a la propietària i al seu esforç per a poder aconseguir les coses.
 • Violència social; control i aïllament, l'agressor separa a la seva parella del seu cercle d'amistats i familiar per a allunyar-la del seu entorn segur i de confiança. Pot prohibir-li sortir de casa, anar a reunions familiars, relacionar-se a través de les xarxes socials, controlar el seu comportament, el seu vestuari, les seves decisions.
 • Violència vicària; amenaçar, agredir i fins i tot assassinar els fills o filles de la parella o familiars amb el propósit de fer mal a la seva parella o exparella. Exposar als fills i filles a presenciar situacions de violència cap a la seva mare. El pare exerceix una violència extrema contra les seves criatures, l'objectiu és causar dolor a la seva parella o exparella per sobre de tot això arriba a superar qualsevol afecte per ells o elles.
 • L'assassinat dels nens i nenes és la part més visible, encara i que allò més habitual, és la manipulació constant dels nens i nenes per a posar-los en contra de la mare i fins i tot perquè la maltracten física i verbalment també. Aquests nens i nenes sofreixen un mal irreparable i se'ls considera víctimes de violència de gènere, també.

RECURSOS

COEDUCACIÓ

Coeducar és educar oferint la mateixa igualtat d'oportunitats a nenes i nens, tenint en compte i respectant les diferències de sexe i valorant-les.

Coeducar significa que totes les persones siguin educades de la mateixa manera en un sistema de valors, de comportament, de normes i d'expectatives que no estigui jerarquitzat pel seu gènere social, la qual cosa significa que quan estem coeducant, volem eliminar la superioritat d'un gènere sobre un altre.

Coeducar consisteix a desenvolupar totes les capacitats, tant de nenes com de nens, a través de l'educació.
Suposa eliminar estereotips o idees preconcebudes sobre les característiques i comportaments que han de tenir les nenes i els nens, les dones i els homes.
Cada nen i cada nena té dret a ser diferent, amb la qual cosa és necessari educar valorant les diferències individuals i les qualitats personals.
Coeducar, té com a objectiu construir persones dialogants i implica respecte i tolerància, així que és una garantia per a la prevenció de la violència.
Educar en el respecte i la tolerància, en igualtat de condicions, de tracte i d'oportunitats, és educar per a la igualtat i la pau.

Recursos Coeducació:

Webs d'interés

https://portal.edu.gva.es/consellescolar/es/coeducacion/

CAMPANYA 25N

25 de novembre: día internacional de l'eliminació de la violència contra la dona

'Les coses no es canvien soles. Les violeències masclistes tampoc'

El departament d'Igualtat de la Mancomunitat Camp de Túria presenta la seua primera campanya pél Dia Internacional contra la violència de gènere: