MCT – 19 de maig de 2023

El recurs Prisma està de celebració. Ahir va celebrar a Riba-roja de Túria una jornada de portes obertes on persones usuàries, les seues famílies, associacions, recursos de salut mental i responsables polítics es van donar cita a l’aula.

Una manera de posar en valor el treball que fa dia a dia l’equip de professionals que s’esforça a aconseguir que persones amb problemes de salut mental siguen capaces d’inserir-se en la societat, de no estar aïllades a casa i que tinguen motius per a eixir cada dia de la seua casa. Cal recordar que el recurs Prisma que la Mancomunitat Camp de Túria va posar en marxa fa anys a Bétera, Vilamarxant, La Pobla de Vallbona i Riba-roja de Túria dona suport a 17 persones en cada municipi.

La jornada de portes obertes va servir per a mostrar les noves instal·lacions on fan la major part de tallers i activitats, per a conèixer els nous recursos informàtics que podran utilitzar a les aules com són tauletes individuals, pantalla digital i la nova furgoneta amb capacitat per a 9 persones i que facilitarà la comunicació i interacció amb la resta de grups PRISMA i la possibilitat de noves eixides socioculturals amb l’objectiu de conèixer tots els municipis que conformen la comarca Camp de Túria.

La cita va comptar amb la participació de la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda; la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, Lola Verdeguer; de la Direcció Territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Consol Barbera i la Directora del Departament de Benestar Social i Sanitat de la Mancomunitat, Esther Císcar.

Una vesprada molt emotiva que va servir per a posar en valor l’esforç i el treball que es fa des del supramunicipal per a millorar la qualitat de vida de les persones problemes de salut mental i la de les seues famílies. Cel·la va avançar que en els pròxims mesos s’obriran nous PRISMA a Marines i l’Eliana, “encara que no cobrirem la totalitat de la demanda existent a Camp de Túria continuarem millorant el benestar de la nostra ciutadania”.