MCT

Diumenge que ve 30 de gener s’obriran les inscripcions per a la XII Carrera dels Arbres i Castells a Camp de Túria. Una prova per equips que es disputarà, si la situació sanitària ho permet, el cap de setmana del 26 i 27 de març.

Els equips que vulguen realitzar la inscripció ja i beneficiar-se de l’estalvi econòmic del primer període hauran de visitar la pàgina www.carreraarbolesycastillos.com i emplenar el formulari d’inscripció. S’abonaran 135€, hi ha de temps per a aquesta primera fase fins al pròxim 20 de febrer.

A partir del 21 de febrer i fins al 20 de març quan es donaran per tancades les inscripcions, el preu per participar serà de 160€. Cal recordar que aquesta edició hauran 13 etapes. Es disputaran 7 el dissabte i 6 més el diumenge pel que els equips podran estar compostos per un mínim de 7 corredors/as i un màxim de 13.

Es tracta d’una prova esportiva que se celebra per equips i per etapes. Durant tot un cap de setmana les diferents etapes que componen la competició recorren els municipis de Camp de Túria.

Proves d’asfalt, de muntanya, combinades, algunes més exigents amb altres amb menor grau de duresa s’intercalen en un recorregut que cerca potenciar a través de l’esport la grandesa d’una comarca situada entre dos parcs naturals com són la Serra Calderona i el Riu Túria.

Entre les etapes, destaquen les que es descobreixen els seus arbres monumentals, com la olivera mil·lenària “La Fardeta”, a Casinos; Pi de Porxinos (Riba-roja de Túria); Pi de Salt (Nàquera), Paratges espectaculars com a “El Puntal dels Llops” d’Olocau; el bosc de sureres de “La Sabonera” a Gàtova; el paratge “Els Rodanes” a Vilamarxant i el parc fluvial del Túria. També seran testimonis dels començaments i finals d’etapa d’aquesta emblemàtica carrera.

També els castells constitueixen alguns dels escenaris en els quals es disputa aquesta carrera: el Castell del Real, entre Olocau i Marines Vell; la “Font del Frare” del S. XVIII a Olocau; el llogaret Morisc d’Olla a Marines Vell; el Molino de la Desisteix de Gàtova; el Castell del S. VIII de Serra. També es donen a conèixer el Castell de Bétera, situat en el centre de la població; el “Tossal de la Buitrera” a Llíria i la pujada al Real Monestir de San Miguel a Llíria i els senyorials castells de Benissanó, Bétera i Riba-roja de Túria.

Recordeu que existeixen classificacions per equips masculins, femenins i mixtos i categoria d’empreses. A més, com és habitual, el diumenge, si la situació sanitària ho permet, es farà una fi de festa amb una paella gegant per a totes les persones que han participat en la carrera tot el cap de setmana i es farà el lliurament de premis.