La Mancomunitat Camp de Túria està immersa en la preparació de la Carrera d’Arbres i Castells 2021. L’edició número 12 es realitzarà però adaptada a les necessitats i els protocols que exigeix Salut Pública per a contenir la propagació de la Covid-19.

Aquesta edició tindrà un format diferent però continuarà mantenint l’essència de la prova, sempre vetlant per la seguretat dels participants. L’opció que s’ha aprovat en concordança amb els ajuntaments de Camp de Túria és la de realitzar la prova de manera virtual.

Això és, la carrera estarà composta per etapes com sempre. Però en aquesta edició es veurà reduïda la quantitat d’etapes per a eliminar els trams més conflictes i perillosos com a encreuament de carreteres o carrers molt transitats per vehicles, i s’està estudiant la possibilitat d’ampliar el nombre de categories per a afavorir la participació.

Les persones participants tindran a la seua disposició els recorreguts de cada etapa que podran realitzar quan vulguen, dins d’un termini de temps establit. La persona participant podrà descarregar el track en el seu dispositiu, realitzar l’etapa i posteriorment enviar-la a la plataforma per a aparèixer en les classificacions. En les pròximes setmanes es donaran a conèixer les etapes i la forma d’inscripció.

L’objectiu és mantenir la prova amb el seu caràcter essencial. Els castells i els arbres continuaran sent els testimonis silenciosos del pas dels corredors i corredores.

En la reunió en la qual es van donar cita representants dels municipis de la comarca per a prendre una decisió consensuada per tots, es va aprofitar per a presentar al nou coordinador comarcal d’esports, Andreu Sanz.