MCT

La Mancomunitat Camp de Túria ha celebrat aquesta vesprada una sessió extraordinària del seu ple per a abordar entre altres qüestions l’aprovació dels nous estatuts de l’ens supramunicipal. Un document que convertirà a la Mancomunitat Camp de Túria en una mancomunitat d’àmbit comarcal.

A partir d’aquest moment, seran cadascun dels municipis els que hauran d’aprovar en els seus plenaris els nous estatuts per a poder constituir la Mancomunitat Camp de Túria de caràcter comarcal. Posteriorment, hauran d’estar en exposició pública durant un mes i després d’aqueix període enviar els certificats de no al·legacions per a posteriorment siga enviat perquè es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Un punt que es va aprovar amb majoria absoluta gràcies als vots a favor de tots els partits polítics, PSPV-PSOE, Compromís, Ciutadans, Contigo Gàtova, AISAB i UPN i l’abstenció del PP.

Entre altres assumptes, també s’ha adonat del pressupost definitiu per a l’ens supramunicipal per a l’exercici 2022 i de la liquidació de les quotes definitives de l’exercici econòmic de 2021.

El ple ha començat, com és habitual, amb un emotiu minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència de gènere. Un minut de silenci per les dones assassinades a les mans de les seues parelles o ex parelles i els xiquets i xiquetes que perden la vida a conseqüència de la violència vicària.