MCT- 5 d’octubre de 2023

La Mancomunitat Camp de Túria ha celebrat aquest matí el Dia de la Salut Mental a Vilamarxant, que es commemora el pròxim dia 10 d’octubre. El Pavelló Municipal ha sigut l’eix central per a acollir les activitats programades per part del Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental de la Mancomunitat (PRISMA).

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5m72NpEA1dg?si=ySy_me6_Pbm-3HrA” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

Aquest programa se centra a oferir serveis especialitzats a les persones amb problemes de salut mental, promovent la integració activa i generant autonomia per a millorar la qualitat de vida de les persones que assisteixen al programa. PRISMA compta amb seus a Bétera, La Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria, Vilamarxant i, recentment, en la localitat de Marines. No obstant això, els seus serveis es dirigeixen a tota la comarca del Camp de Túria.

Prop de 500 persones han pogut gaudir d’aquesta jornada que ha disposat de diversos estands, tallers, espectacle de ball, teatre i batucada. Entre elles han assistit representants de la corporació municipal de diversos ajuntaments de la comarca, així com l’alcalde de Vilamarxant, Héctor Troyano, la regidora de Serveis Socials, Gent major i Infraestructures Socials de Vilamarxant, Maria Elena Cortell, el Director General de Diversitat de la Generalitat Valenciana, Stephane Soriano, la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Amparo Navarro i l’anterior presidenta, Lola Celda.

El director de Prisma, Paco Jareño ha explicat l’objectiu principal de la jornada de hui: “Volem desestigmatitzar els problemes de la salut mental i la seua visió negativa per part de la societat celebrant aquest dia amb jocs i dinàmiques perquè la gent veja que la salut mental també té un punt alegre”.

Per part seua, la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Amparo Navarro ha fet valdre tot el treball fet pels departaments que componen la Mancomunitat, sobretot des de Serveis Socials, per a visibilitzar aquest col·lectiu.

Al mateix temps, Héctor Troyano, ha apuntat: “Per a Vilamarxant i per a mí, com a alcalde, és un honor celebrar aquest dia ací perquè comptem amb una de les seus de PRISMA i podem sensibilitzar i dir-li a tot el nostre municipi que sempre que el necessiten poden disposar d’ells”.