MCT – 15 de setembre de 2022

La Mancomunitat Camp de Túria treballa ja al costat de l’ajuntament de Bétera en la celebració del Dia de la Salut Mental que se celebrarà el pròxim 7 d’octubre en L’Albereda. Aquest matí ha tingut lloc la primera reunió de treball entre una delegació del Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental de la Mancomunitat Camp de Túria (PRISMA), l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío i la regidora de Drets Socials i Joventut, María Segura.

La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, ha destacat “la importància de visibilitzar aquest dia, perquè amb accions com aquestes ajudem a moltes persones i a les seues famílies”. “És el nostre compromís millorar la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes de Camp de Túria”, ha afegit.

L’objectiu de la cita era el de dissenyar i organitzar de manera conjunta els actes que se celebraran en la localitat per a commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental. La localitat de Bétera, com ja ho va ser Riba-Roja fa ara 12 mesos, serà enguany l’encarregada de representar a tots els municipis de la comarca en la celebració d’aquesta data tan assenyalada.

Per a això, s’ha habilitat un espai especial en l’Albereda escultor Ramón Inglés de Bétera en el qual durant tot el matí del divendres dia 7 d’octubre de 2022 es commemorarà el Dia de la Salut Mental. L’objectiu de l’ens supramunicipal i de l’ajuntament és el de congregar a organismes, associacions i a totes les persones de la comarca que ho desitgen i que se senten especialment interessades en el tema de la Salut Mental per a participar en les activitats i estands d’informació, conscienciació, visibilització i sensibilització que es preparen a aquest efecte.

“És un orgull per a Bétera acollir la celebració d’aquest dia que significa tant per a nosaltres i molts dels nostres veïns i veïnes. Comptar amb el programa PRISMA a Bétera és comptar amb el benestar de la nostra ciutadania”, ha manifestat l’alcaldessa del municipi, Elia Verdevío.

Mentre que la regidora de Drets Socials i Joventut de Bétera, María Segura, ha afirmat “Bétera va ser el primer municipi en el qual va començar aquest Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental, PRISMA. Un programa que cada dia avança en els seus objectius i amb el qual treballem braç a braç des de la nostra regidoria perquè el nostre municipi siga conscient del que implica la salut mental”.

Des dels seus inicis en 2019, PRISMA ha posat sempre un èmfasi molt especial en la lluita contra tota mena d’estigma en Salut Mental. Han sigut temps molt difícils viscuts amb la pandèmia de la Covid-19 i les conseqüències psicològiques i socials que a poc a poc comencem a albirar. Són moments que ens exigeixen tractar els aspectes relacionats amb la nostra Salut Mental amb la importància que mereixen, en veu alta i sense sentir per això cap mena de vergonya.

Des de la Mancomunitat Camp de Túria instem a donar-li un like a la Salut Mental. Perquè totes les persones tenim dret a créixer en benestar.