MCT- 20 de desembre de 2023.

El departament de Joventut i l’oficina de Projectes Europeus de la Mancomunitat Camp de Túria, juntament amb la Regidoria de Medi Ambient i Fons Europeus de l’Ajuntament de Llíria i l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), realitzen la jornada informativa “Joves a Europa”, que té com a objectiu donar a conéixer als joves els programes de formació, educació, ocupació i voluntariat que es realitzen a Europa.

A l’esdeveniment han assistit, per part de la Mancomunitat Camp de Túria, Amparo Navarro, presidenta de l’ens supramunicipal i els tècnics del departament de Joventut i l’oficina de Projectes Europeus, així com membres del consistori de l’Ajuntament de Llíria: Consuelo Morató, regidora de Medi Ambient i Fons Europeu; Paco Gorrea, regidor d’Hisenda i Foment Econòmic; María José Llopis, regidora de Cultura, Festes, Música i Comerç; Nico Marco, regidor d’Esports i Salut Pública i representants del àrea de Joventut.

Este esdeveniment, que ha tingut lloc en el teatre “Banda la Primitiva” de Llíria, permet donar a conéixer i facilitar l’accés a estes accions que serveixen per a fomentar el seu desenvolupament personal i professional. És dirigit, especialment, a joves d’edats compreses entre 16 i 30 anys, molts d’ells estudiants d’1 i 2n de Batxillerat i Formació Professional (FP). “Crec que hi ha una frase que ha calat en tots els nostres joves i és que l’única cosa que no et permet anar Europa és la teua pròpia por o vergonya, ja que ella t’ofereix totes les oportunitats possibles”, ha explicat Morató.

Durant la jornada, s’han dut a terme dues presentacions sobre programes que ofereix la Unió Europea com Erasmus Plus i el Servici de Voluntariat Europeu. En elles, els assistents han rebut informació a partir de testimoniatges de persones que han viscut estes experiències que poden ser tant internacionals com nacionals.

L’acte ha estat dirigit i moderat pel mag riba-roger Sergio Lozano, que ha delectat al públic amb un espectacle de màgia que combina ball, il·lusions, acrobàcies i molt bon humor.

Per a qualsevol dubte o demanar informació sobre estes ofertes de la Unió Europa, la regidora de Medi Ambient i Fons Europeu recalca: “Tenim personal qualificat tant en la Mancomunitat com a l’Ajuntament de Llíria, perquè si algun té ganes d’afermar el seu futur i està desorientat, puguen a acudir a nosaltres sense problema”.