La Mancomunitat Camp de Túria va celebrar ahir sessió extraordinària del Ple. En la mateixa van prendre possessió els membres que encara no ho havien fet com el regidor de Riba-roja, José Ángel Hernández; l’alcalde d’Unió Popular de Nàquera, Damián Ibáñez i l’alcalde de Sant Antoni de Benaixeve, Enrique Santafosta.

En compliment amb la nova Llei de Mancomunitats (abans el Ple de la Mancomunitat estava constituït per 17 membres i ara per 34) la taula l’ocuparan la presidenta i la secretària-interventora, així com els tres vicepresidents i un portaveu de cada grup. El PP va desestimar estar en la taula, el Partit Popular va reclamar que havien d’estar els seus tres portaveus i va decidir asseure’s en l’altre costat de la sala.

La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, va presentar la proposta que tots els partits polítics, sense distinció, formaren part de la Junta de Govern de la Mancomunitat. Un fet que mai en la història de l’ens supramunicipal s’havia produït. La proposta es va aprovar amb 18 vots a favor de PSOE, Compromís, Ciutadans, UPN i AISAB. El PP va mostrar la seua decisió de no formar part i va votar en contra.

En un altre punt de l’ordre del dia, es va aprovar que les sessions ordinàries del ple se celebrarien una vegada al trimestre. Així hi haurà sessió ordinària del ple en els mesos de març, juny, setembre i desembre. També es va acordar que les Juntes de Govern se celebren cada dos mesos al febrer, abril, juny, agost, octubre i desembre. Aquesta proposta es va aprovar amb els 18 vots a favor i els 5 en contra del PP.

A més, durant la sessió ordinària també es va establir el nou organigrama de la Mancomunitat Camp de Túria. Hi haurà una presidència, ostentada per la socialista Lola Celda i tres vicepresidències. Una per al PSOE en mans de Marta Andrés, una altra per a Compromís, en poder de Josep Vicent García i una tercera per a Ciutadans la potestat dels quals la tindrà Xavier Jorge.

En aquest sentit, s’han designat responsables d’àrees i es va aprovar que la presidenta tinga una designació completa de la Mancomunitat Camp de Túria.

L’últim punt del ple va ser el conveni de col·laboració entre la Mancomunitat i la Societat Esportiva Correcaminos per a treballar conjuntament en la Carrera d’Orientació que se celebrarà el pròxim dia 15 de desembre i en la Carrera dels Arbres i Castells que es disputarà el cap de setmana del 22 i 23 de febrer. Aquest punt es va aprovar per unanimitat de tots els presents.