El Pacte Camp de Túria treballa junt a les associacions de comerç

Olocau ha acollit la III Trobada Empresarial, sota el lema “Emprèn el teu futur”. Un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament i l’Associació de Comerços i Empreses d’Olocau (ACEO) que té com a objectiu principal el reforçament i el desenvolupament de les empreses, el comerç i els autònoms del municipi i de la comarca del Camp de Túria.

 

Com en les edicions anteriors, l’esdeveniment es va celebrar en Mas del Capellà i va reunir a representants de diversos sectors productius locals i comarcals, experts i autoritats. Entre els assistents es trobaven la vicepresidenta segona de la Diputació de València, Reme Mazzolari; la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Amparo Navarro, qui va destacar la importància de donar suport a aquests esdeveniments per a fomentar el comerç de la comarca.

L’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, va assistir junt amb edils de l’Equip de Govern i regidors del municipi. I també assistí el president d’Unió Gremial, Mauro Lorenzo.

Els discursos inaugurals van ser de Mazzolari, Ropero, Lorenzo, María José Guevara regidora de Olocau i Yolanda Albert, presidenta d’ACEO (Associació de Comerços i Empreses d’Olocau) qui va proposar en la seua intervenció un emotiu minut de silenci en memòria de David Marín, gerent de Vivers San Vicente Olocau, recentment mort.

La jornada es va composar de les ponències de Fidel García, cap de secció de Desenvolupament Rural de la Diputació de València, i María Jesús Cabo, responsable d’Educació Ambiental del Consorci València Interior (CVI).

Julia Sanchis, professora associada de l’Àrea de Sociologia del Departament d’Urbanisme de la UPV, va liderar una activitat interactiva en la qual els presents van poder presentar les seues empreses i plantejar qüestions per a millorar el sector productiu de proximitat.

Posteriorment, va tindre lloc una taula redona sobre sostenibilitat i innovació en el marc de l’Agenda 2030, moderada per Sanchis. En aquesta van participar Salvador Olmos (tècnic d’empresa i subvencions de la Mancomunitat Camp de Túria), José Luis Muñoz (director de l’IVEI i president de l’Associació per a la Innovació Social, Econòmica i Ambiental), Paco Alós (director de Responsabilitat Social Corporativa i Relacions Institucionals de Caixa Popular) i Mauro Lorenzo. El diàleg va tractar de l’aplicació de la innovació i sostenibilitat en les seues organitzacions i els reptes i oportunitats futures.

L’esdeveniment va concloure amb un ‘aperitiu-networking’ que va permetre als assistents crear xarxes de col·laboració i negoci, mentre degustaven productes locals elaborats per comerços de la zona.

Aquesta acció s’emmarca dins dels compromisos de la Taula d’Agricultura, dins de l’Acord Territorial d’Ocupació. Un projecte de la Mancomunitat Camp de Túria inclòs en el programa Avalem Territori, finançat per GVA Labora i el Ministeri de Treball i Economia Social.