La Mancomunitat Camp de Túria ha posat en marxa el Programa de Rehabilitació Psicosocial per a Malalts Mentals amb la constitució de la Comissió Interdisciplinària que serà l’encarregada d’impulsar, gestionar i avaluar la xarxa comarcal de professionals que treballaran directament amb els usuaris, així com de determinar aquelles persones que seran les beneficiàries d’aquest servei.

comisión salud mental Camp de Túria

 

Aquest Programa contempla la imminent entrada en funcionament de dos centres d’atenció psicosocial dirigida a malalts mentals crònics en els municipis de Bétera i Vilamarxant. Està previst que puguen beneficiar-se d’aquest servei un total de 14 usuaris de tota la comarca en cadascuna de les localitats.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir en el Camp de Túria un espai de suport a les persones amb malaltia mental crònica mitjançant la realització d’activitats rehabilitadoras i estimatives amb la finalitat de facilitar-los la seua integració en la societat. Així mateix, es pretén orientar als familiars per a millorar la convivència.

“Des de la Mancomunitat pretenem ajudar els malalts en el procés d’adaptació al seu entorn, al fet que siguen més participatius, i a augmentar la seua autonomia i independència personal. També treballarem amb els seus familiars i tutors”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda.

La creació d’aquesta comissió, integrada per representants dels àmbits sanitari i social amb la finalitat d’oferir una cobertura integral als usuaris, suposa el primer pas en la implementació d’aquest programa.

El Programa de Rehabilitació Psicosocial sorgeix com a resposta a les necessitats que en aquest àmbit es van detectar en l’estudi dut a terme per la Universitat de València a instàncies de laMancomunitat.

En aquest marc, recentment s’han incorporat a la Mancomunitat Camp de Túria els funcionaris que han superat el concurs oposició per a cobrir els llocs de treball del programa de Salut Mental Comarcal, un tècnic d’Integració Social, un altre d’activitats Físiques i un psicòleg/pedagogo.