MCT

La Mancomunitat Camp de Túria va mantenir la setmana passada una reunió de treball amb el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV). La cita que va comptar amb la participació de Serafín Huertas, Tècnic d’Educació Ambiental del CEACV; així com de personal tècnic de l’ens supramunicipal va aprofundir en les línies de treball que es poden desenvolupar per a avançar cap a la neutralitat climática.

Es va parlar de la petjada de carboni, la importància de mesurar-la, reduir-la i comunicar al conjunt de la societat els avanços que s’aconseguisquen en aquesta línia. En aquest sentit, la Mancomunitat Camp de Túria desenvoluparà el programa CompromesO2 perquè la nostra finalitat està alineada amb l’Agenda 2030 i la neutralitat climàtica. Huertas serà l’encarregat de guiar en el procés d’implementació. Amb aquesta acció serem pioners a la comarca a l’ésser la primera administració pública de Camp de Túria que participa en aquest projecte.

Cal recordar, que l’ens supramunicipal mesos arrere es va adhesionar al marc estratègic de referència i suport educatiu per a la construcció d’un model de societat basat en els principis de la sostenibilitat, l’Educació Ambiental en Ruta (EAR).

L’objectiu de la col·laboració contínua amb el CEACV és el de traçar línies de treball que ajuden l’educació ambiental. Formació, tallers, comunicació a la ciutadania, accions per a reduir les emissions de CO2, són moltes les possibilitats que ofereix el centre i la Mancomunitat Camp de Túria té el compromís d’implantar-les per a ajudar a conservar el planeta.

Un treball de col·laboració que va començar el mes de juny passat amb la visita a les instal·lacions del CEACV del departament de Promoció Econòmica i que ha continuat amb les reunions de treball per a aprofundir en la matèria. La Mancomunitat Camp de Túria acaba d’iniciar el camí per a implementar l’estratègia verda en l’ens supramunicipal.