Més de 30 joves participen en la III Trobada Comarcal de Corresponsals Juvenils que s’ha celebra aquest cap de setmana a l’alberg Torre d’Alborache, organitzada per la Mancomunitat Camp de Túria amb la col·laboració de l’IVAJ.

Amb aquesta trobada des de la Mancomunitat es pretén premiar el compromís i la labor que estan realitzant la joventut de la comarca a través de la figura del corresponsal juvenil. Els corresponsals juvenils són en la majoria estudiants de secundària que col·laboren en els Espais i Cases de Joventut i instituts del seu municipi per a facilitar la comunicació i difusió d’activitats entre l’Ajuntament i la gent jove.

La Trobada té com a objectiu fomentar la cohesió i el coneixement entre els diferents grups de corresponsals que estan treballant en el Camp de Túria i a Utiel-Requena. Per a aquests dies es varen organizar tallers encaminats a la millora de les seues competències en temes com el treball en grup, parlar en públic, comunicació i xarxes socials, etc. També es varen programar activitats lúdiques i d’oci.

En l’actualitat, la figura del corresponsal juvenil està activa en les localitats de San Antonio de Benagéber, Bétera, la Pobla de Vallbona, Llíria i Marines, i està previst que en breu s’unisquen Vilamarxant i Riba-roja de Túria.

CIJ CAMP DE TÚRIA

Des de la Mancomunitat Camp de Túria s’està treballant activament en matèria de joventut. Recentment, s’ha posat en marxa un Centre d’Informació Juvenil comarcal, obert de 9 a 15 hores, de dilluns a divendres, en la seu d’aquesta institució. Allí els joves poden sol·licitar i rebre assessorament personalitzat així com consultar informació sobre activitats de temps lliure, formació, educació, treball, beques, concursos, voluntariat i associacionisme, viatges, entre altres temes. La funció principal d’aquest centre és coordinar-se amb les àrees de joventut dels 17 ajuntaments per a desenvolupar conjuntament polítiques en matèria de joventut.