MCT- 14 de setembre de 2023

El programa PRISMA ha inaugurat aquest matí un nou recurs en la població de Marines que permetrà donar major cobertura a persones amb problemes de salut mental que visquen en les localitats pròximes com Domenyo, Gàtova, Llíria, Casinos, Olocau i voltants. Més avant el programa realitzará la inauguració oficial del centre.

PRISMA és el Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental de la Mancomunitat Camp de Túria. L’objectiu és fomentar la reinserció psicosocial i promoure l’autonomia de les persones amb problemes de salut mental cròniques que pertanguen a la comarca del Camp de Túria.

Aquest centre se suma als ja existents, sent el cinqué a la comarca del Camp de Túria. El gener de 2019 es van posar en funcionament dos recursos situats a Bétera i Vilamarxant, i en 2020 es van ampliar als municipis de la Pobla de Vallbona i Riba-roja de Túria.

A la inauguració ha assistit Stephane Soriano, Director General de Diversitat de la Generalitat Valenciana, qui ha destacat la importància de fer costat a aquestes persones i els seus familiars, sobretot, en el procés d’inserció laboral i social.

Soriano ha estat acompanyat de la presidenta en funcions de la Mancomunitat, Lola Celda: “Con este centro ya son cinco los puestos en marcha que atenderán a casi 100 personas con problemas de salud mental”, ha declarat. La presentació ha comptat també amb la participació de l’equip de treballadors i de coordinació que conformen la base del programa, així com usuaris d’altres centres de la comarca.

Mitjançant els serveis de PRISMA, el programa continua treballant per aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones usuaries. ” Hoy en día que la salud mental está en boca de todos y que causa tanta preocupación en la sociedad, PRISMA consigue acercar su realidad a toda la población”, recalca la presidenta en funcions de la Mancomunitat.