Mobilitat connectada, sostenible i intel·ligent a Camp de Túria

Llíria, 14 de maig de 2024. La Mancomunitat Camp de Túria ha reunit personal tècnic i polític de Vilamarxant, Loriguilla i Riba-roja de Túria juntament amb AVIA (Clúster de Mobilitat i Automoció) i l’empresa Fivecomm, per a una reunió de control i coordinació del projecte de mobilitat “MOBINTELLIGENT” que s’implementarà enguany a la comarca Camp de Túria. En la reunió, entre altres aspectes, s’han nomenat els tècnics d’enllaç per al desenvolupament de les instal·lacions.

Actuació de l’Institut Valencià de Competitivitat e Innovació IVACE + I finançada per la Unió Europea mitjançant el Programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

El projecte té com a coordinador i líder tecnològic a l’empresa Fivecomm, qui s’encarrega del desenvolupament de les accions dirigides cap a les localitats de la Mancomunitat Camp de Túria. Per la seua part AVIA participa com a entitat impulsora del projecte i oferirà la seua estructura per a la coordinació entre els diferents agents que participen. A la vegada, la Mancomunitat Camp de Túria és la facilitadora i usuària final que coordinarà als municipis en els quals es implementarà el projecte.

En la reunió van ser presents Amparo Navarro, presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, qui va destacar la importància d’una mobilitat sostenible a la comarca. Xavi Jorge, 1r tinent d’alcalde de Vilamarxant, qui al seu torn ha destacat l’estratègia d’implementació del projecte. El va acompanyar a la reunió Esteban Argente, Enginyer. Per part de Riba-roja va acudir Salvador Tomás, coordinador de l’Àrea de Polígons Industrials de Riba-roja. De Loriguilla va ser present Clara Vento, Arquitecta. AVIA estaba representat a la reunió per Silvia Roselló Agent d’Innovació i Responsable de Projectes. Per part de Fivecomm David Martín, Tècnic, i Hèctor Donat, CEO de l’empresa Fivecomm, qui va destacar el procés d’investigació que s’està duent a terme des de la universitat. Van completar la reunió Amparo Ferrandis, ADL comarcal, Carmen Ruiz, Tècnic d’empresa, totes dues personal de la Mancomunitat Camp de Túria.

MOBINTELLIGENT es centra a millorar la mobilitat en dos escenaris: la mobilitat interurbana en zones industrials (Loriguilla i Riba-roja) i la mobilitat urbana a Vilamarxant. El primer se centra en la mobilitat interurbana en zones industrials, específicament a l’entorn del Polígon La Reva, amb radars connectats per 5G per al comptatge de vehicles.

El segon escenari es centra en la mobilitat urbana, proposant la instal·lació de radars en punts estratègics de Vilamarxant.

Els equips instal·lats no recolliran informació personal, garantint la protecció de dades. La informació recopilada s’integrarà en els sistemes dels ajuntaments o la Mancomunitat, reforçant la gestió de la mobilitat en el territori comarcal.

El projecte “MOBINTELLIGENT” és el resultat tangible de 3 anys de treball en els quals s’han establert aliances estratègiques i col·laboracions del departament de Promoció Econòmica de la Mancomunitat amb actors clau en l’àmbit de la innovació, com AVIA, MIV i Fivecomm.

Actuació finançada per la Unió Europea mitjançant el Programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.