MCT

La Mancomunitat Camp de Túria ha celebrat aquest matí la primera jornada de portes obertes. Aprofitant que fa uns mesos es va commemorar el 40 aniversari de l’ens supramunicipal, hui ha tingut lloc la primera jornada de portes obertes per a explicar tots els serveis i projectes que es desenvolupen des de l’administració.

En aquest sentit, el departament de Promoció Econòmica, Esports i Joventut ha explicat cadascun dels programes i serveis que es presten. Així, la directora Chelo Herráez ha comptat detalladament, al costat de part del personal tècnic de l’àrea, els objectius i el desenvolupament de les accions relacionades amb el comerç, la indústria, la empresa, l’emprenedoria, la formació, l’agricultura, l’Oficina de Projectes Europeus, l’Oficina d’Innovació Comarcal i tot el que s’està desenvolupant des de Joventut i Esports.

Després del primer departament, ha sigut la tècnica de Turisme de la Mancomunitat Camp de Túria, María de Manuel, qui ha comptat els detalls de l’àrea de Turisme. Ha explicat en què consisteix el Pla de Dinamització i Governança Turística de Camp de Túria, que aquest 2022 és el seu segon any d’execució, i com s’ha creat la marca turística que començarà a partir d’ara a potenciar a les empreses turístiques, al comerç i en definitiva a l’entorn de Camp de Túria per a atraure a turistes i visitants.

Posteriorment, ha sigut el torn del Departament de Benestat Social i Sanitat. La directora d’aquest, Esther Císcar, ha explicat al costat de part del seu equip tècnic els projectes que es desenvolupen des de l’ens supramunicipal. Així, aquest matí s’ha pogut conèixer més en profunditat que són els Equips Específics d’Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIIA); la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA); els serveis socials de base; el recurs Prisma i el Centre Ocupacional.

Finalment, la tècnica responsable de Mesures Judicials, Marta Borja, ha realitzat una explicació del seu treball, els col·lectius amb els quals es relaciona i la casuística a la qual s’enfronta. Després d’ella, la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, ha clausurat la jornada.Una cita que tenia l’objectiu de mostrar tot el que ofereix l’ens supramunicipal als ajuntaments que la conformen i per tant a la ciutadania de Camp de Túria. En paraules de Celda, “hem de ser capaces d’enfortir l’ens supramunicipal, perquè això farà que es faça fort la nostra comarca i per tant cadascun dels municipis que la conformen”.

“Són molts els reptes que hem d’afrontar a partir d’ara, però estic convençuda que són més les ganes per fer un Camp de Túria millor per a tots i totes. I les noves necessitats ens situen davant el repte de convertir-nos en mancomunitat d’àmbit comarcal. Un canvi que gràcies a la llei ampliarà les possibilitats competencials de l’ens alhora que augmentarà l’assignació econòmica que facilitarà la dotació de nous i millors serveis”, ha acabat Celda.