La Mancomunitat Camp de Túria ha acollit la 5a Comissió Interdisciplinària per a l’Atenció a les Necessitats de les Persones amb Malaltia Mental Greu de la Comarca Camp de Túria (PRISMA).

L’objectiu de la comissió ha sigut el de donar compte del Programa PRISMA de la Mancomunitat Camp de Túria, informar de les activitats i del funcionament realitzat l’any 2019. També s’han comentat les accions programades per a l’any 2020. Entre les quals cal destacar l’obertura de dos nous programes més de PRISMA a la comarca, un situat a La Pobla de Vallbona i un altre en Riba-Roja, que atendran 28 persones usuàries més i que s’estima que puguen posar-se en funcionament a l’abril d’aquest mateix any.

Actualment, existeixen dos programes un a Bétera i un altre a Vilamarxant que estan en funcionament i es troben complets. Amb l’obertura dels dos nous Programes en Riba-roja i La Pobla de Vallbona s’ha donat admissió a 24 persones usuàries de la comarca que han sol·licitat el recurs.

La comissió ha estat dirigida per la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Mª Dolores Celda, i en la mateixa han participat la Directora i Coordinadora del Departament de Benestar Social i Sanitat, Esther Císcar i el psicòleg de PRISMA, Paco Jareño.

També han assistit les regidores representants dels ajuntaments de la Mancomunitat Camp de Túria, les treballadores socials que realitzen els serveis socials mancomunats d’ens supramunicipal i treballadores socials i psiquiatres de les Unitats de Salut Mental.

Després de la realització de la Comissió, la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria ha fet referència a la important labor que s’està duent a terme en l’atenció a la salut mental de la comarca. “En un any de funcionament, s’ha duplicat el nombre d’atencions amb la finalitat de donar una major cobertura en aquest àmbit”, ha indicat Celda.