Alcaldes i alcaldesses de Camp de Túria han mantingut aquest matí una reunió de treball amb el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, per a tractar diversos assumptes que afecten a tots els municipis de la comarca.

Entre altres temes s’ha parlat d’uns dels objectius que té la Diputació de València que és el de simplificar els tràmits i tenir dues línies nominatives essencials. Això vol dir que hi existeix una línia d’inversions segons les condicions de cada municipi i dedicada a suplir les necessitats d’infraestructures en aquest. I l’altra línia nominativa, ja aprovada també, per a incorporar al pressupost municipal i poder finançar allò que els municipis creguen convenients.

En concret i per a Camp de Túria el Pla d’inversions 20/21 compta amb una partida pressupostària i concedida de 10.710.648,16€ i per part seua, el Fons de Cooperació ascendeix a 3.489.048,00€.

A més, la Diputació de València ha mostrat i expressat el seu suport incondicional a tots els municipis menors de 5.000 habitants en matèria de tècnics i fomentar a les mancomunitats per a prestar un servei tècnic mancomunat.
Quant al Pla Resistir, s’ha deixat palès la col·laboració real entre totes les administracions (autonòmica, provincial i local) per a fer més suportable la terrible situació d’alguns establiments durament colpejats per la pandèmia.

Amb les Ajudes Parèntesis, dins d’aquest pla, s’invertiran a la comarca més de 4.200.000 euros destinats a ajudes directes, on els ajuntaments seran els tramitadors per a una millor agilitat.
La presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Lola Celda, ha ressaltat “la col·laboració incondicional d’aquesta nova diputació, on tots els ajuntaments sense distinció política tenen la mateixa consideració. Des que els socialistes governen la Diputació de València el més important són les persones indiferentment on residisquen”.