MCT

La Universitat de València ha fet lliurament aquesta mateixa setmana dels exemplars de l’Estratègia per a l’Ocupació del territori valencià. La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, al costat de la directora del departament de promoció econòmica, Chelo Herráez, van arreplegar la publicació de mans de l’Investigador Doctor Júnior de la Universitat de València, Ghaleb Fansa. Una publicació que veu la llum gràcies a Avalem Territori, dirigit pel coordinador acadèmic del projecte, Jorge Hermosilla.

L’Estratègia per a l’Ocupació del territori valencià és una publicació que compta amb les aportacions dels diferents Pactes Territorials, entre els quals es troba el ACORD Camp de Túria, on es desgranen les línies d’actuació en matèria d’ocupació i desenvolupament econòmic capaços de retornar a la Comunitat Valenciana a la senda del creixement. És un full de ruta a mitjà i llarg termini on es plasmen els objectius, mecanismes i eines necessàries per al bon desenvolupament de la nostra autonomia.

En concret, el departament de promoció econòmica, compost per la directora, dos agents de desenvolupament comarcal i set tècnics/ques de l‘ACORD han desenvolupat en els últims anys el document que forma part de l’estratègia autonòmica.

Un document resultat del treball meticulós d’estudi amb estadístiques, dades, gràfiques i les aportacions dels agents socioeconòmics més representatius de Camp de Túria. Unes aportacions arreplegades en les intervencions dels agents tant en les taules de treball com en l’Observatori i que han fet que aquest document siga la guia que marque el camí per a enfortir a la comarca. Una estratègia comarcal que es basa en les necessitats i metes futures de tots els sectors productius i socioeconòmics assentats a la comarca.

La publicació és el resultat d’un projecte comú entre Labora, a través dels Pactes Territorials, i la Universitat de València. L’Estratègia per a l’ús del territori valencià es lliurarà als 17 municipis que componen Camp de Túria.