MCT- 4 d’octubre de 2023

El departament de Promoció Econòmica i Ús de la Mancomunitat Camp de Túria ha celebrat aquest matí el Comité d’Estratègic per a la Innovació, un grup especialitzat voluntari que centra el seu interés a utilitzar la innovació com a element de canvi per a aportar el creixement socioeconòmic a la comarca del Camp de Túria.

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana ha inclòs aquest Comité dins del Pla d’Impuls “Territoris Innovadors” destinat a administracions locals de la Comunitat Valenciana per a potenciar projectes d’innovació.

La sessió ha començat amb la benvinguda per part de la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Amparo Navarro i ha estat acompanyada per la directora del departament de Promoció Econòmica de l’ens supramunicipal, Chelo Herráez. Els altres assistents han sigut representants d’entitats públiques i privades especialitzades en el sector com “Inndromeda”: Aliança en Tecnologies Habilitadores per al Sistema Productiu de la Comunitat Valenciana; l’Institut Tecnològic de la Informàtica, IRTIC de la Universitat de València (Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions) , VRAIN de la Universitat Politècnica de València (Valencian Research Institute for Artifical Intelligence) , IVEI (Insititut Valencià d’Energia i Innovació) , el Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEI-València) i FEPEVAL (Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana).

L’objectiu d’aquestes reunions és treballar conjuntament per a oferir una mirada innovadora sobre el mercat de treball, els sistemes productius i els desafiaments als quals s’ha d’enfrontar el territori comarcal del Camp de Túria. La presidenta de la Mancomunitat, ha afirmat: “Aquesta és una comarca de contrastos amb municipis de diferents nivells de digitalització, que junts generen un territori fèrtil per a la innovació i la cerca d’oportunitats”.

Com a òrgan de diàleg i reflexió aquestes sessions compten amb la participació activa i la cooperació consensuada de tots els seus membres. El Comité Estratègic per a la Innovació transfereix els seus coneixements tecnològics i d’innovació que serveixen de nexe d’unió entre el món científic i els mitjans de producció. Amb aquestes accions, es busca enfortir l’economia i millorar la qualitat de vida de la ciutadania de la comarca: “Considere que aquest Comité és un gran pas per a fer de la innovació un fet distintiu a la comarca Camp de Túria i potenciar la seua marca com a territori innovador”, recalca Navarro.