MCT

La Mancomunitat Camp de Túria, a través de l’àrea de Joventut, ha organitzat durant dos dies les jornades sobre estratègies per a la prevenció i la detecció del suïcidi. Així, durant les vesprades del dimarts i el dimecres la ponent de reconegut prestigi Dolors López Aliaga ha explicat al personal tècnic de tres comarques la importància de parlar del suïcidi i no ocultar-lo.

Dolors López és assessora de Formació en Prevenció de Suïcidis; assessora de Formació en Prevenció de Suïcidis de la Conselleria d’Educació; representa a la Conselleria d’Educació en el Pla de Salut Mental de la Generalitat Valenciana. A més, forma part de la Comissió de Seguiment del Pla de Prevenció de Suïcidi de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana. Una experiència que la situen com una de les persones que més coneixement té sobre el suïcide en la Comunitat Valenciana.

A les sessions, que s’han celebrat en la seu de la Mancomunitat Camp de Túria, ha participat personal tècnic de joventut de les comarques de Camp de Túria, Foia de Bunyol, La Regió muntanyenca i Terra del Vi. A més, també ha assistit el personal de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) de la Mancomunitat Camp de Túria.

Els objectius de les sessions han sigut els de proporcionar als i les participants la informació necessària perquè puguen detectar qualsevol tipus de conducta suïcida; poder identificar a les persones en situació de vulnerabilitat; identificar i superar els mites entorn al suïcidi; identificar els factors de risc i protecció; proporcionar a les persones participants eines de detecció, actuació i intervenció així com proporcionar estratègies per a la intervenció en situacions posttraumàtics.

Unes jornades que s’han celebrat al costat de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i que posen de manifest la preocupació de l’ens supramunicipal en qüestions relacionades amb la salut mental; en aquesta ocasió cerquen millorar la formació del personal tècnic per a poder afrontar amb garanties els trastorns mentals als quals pogueren enfrontar-se.