MCT – 22 de març de 2023

Reunió d’arquitectura bioclimàtica a la Mancomunitat Camp de Túria

La seu de la Mancomunitat Camp de Túria ha acollit una reunió de treball dels ajuntaments de la comarca amb la secretaria autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

La cita, a la qual s’ha convocat a alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores, així com al personal tècnic encarregat d’aqueixa àrea, tenia com a objectiu informar sobre les línies d’ajudes que s’estan impulsant des de la Generalitat Valenciana en matèria d’arquitectura.

La secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, ha presentat el total de la inversió destinada als ajuntaments de Camp de Túria a través de les diferents línies d’ajudes. En concret, la inversió a la comarca supera els 3 milions d’euros des de l’any 2020 fins a 2023.

Entre les principals línies d’ajudes es troba el Pla Conviure, destinat a rehabilitació d’immobles de patrimoni públic que vagen a destinar-se a ús públic no residencial; el pla IRTA, per a l’impuls de la innovació i investigació per a la transició ecològica en l’arquitectura, i Recuperem LLars, dirigit a la recuperació d’edificis o habitatges per a destinar-les a lloguer amb finalitats socials, entre altres.