La cita s’ha dirigit al personal tècnic de projectes europeus de la comarca

MCT – 13/07/2023

La Mancomunitat Camp de Túria ha reunit el personal tècnic de gestió de fons europeus dels municipis de la comarca i de l’ens supramunicipal en un taller de formació i mentorización en captació i gestió de fons de la Unió Europea, que s’ha realitzat en l’IES Laurona de Llíria. Una sessió a la qual també han sigut convocats alcaldes i alcaldesses de la comarca.

De la mà de José Luís Muñoz, professional amb ampli i reconeguda experiència en la gestió de Fons Europeus, han pogut conèixer les principals àrees i programes de finançament europees d’interès per al territori, així com el paper de l’Oficina de Projectes Europeus HUB-EU de la Mancomunitat Camp de Túria com a centre de co-creació comarcal que ajude a impulsar projectes estratègics.

La presidenta en funcions de l’ens supramunicipal i alcaldessa de Marines, Lola Celda, ha donat la benvinguda a la jornada i ha destacat la importància d’aquesta mena de formació per a conèixer totes les eines que tenim a l’abast i per a poder ajudar-nos i treballar en projectes que beneficien a la comarca en el seu conjunt.

De la mateixa manera, l’alcalde de Gàtova, Jesús Salmerón, ha subratllat la importància de la captació de fons europeus per a municipis com Gàtova que, en perill de despoblació i dins de l’Agenda Valenciana antidespoblament (Agenda AVANT), pot millorar els seus serveis bàsics i potenciar el seu creixement a través de projectes europeus.

La jornada ha comptat també amb Juan Manuel Revuelta, director general de la Fundació Finnova, que els ha mostrat la importància de la cerca i identificació de “partners” i les claus per a formar propostes de projectes adequades i viables que tinguen un caràcter transformador per a Camp de Túria.

Durant el taller s’ha realitzat una sessió de grup en la qual han treballat en la detecció dels reptes i oportunitats que presenta el territori, així com propostes que puguen dur-se a terme. El personal assistent ha finalitzat la jornada amb una sessió de networking i sessions de mentorización individual per a iniciatives concretes dels participants.

Després d’aquesta jornada, es realitzaran diverses sessions de seguiment a l’equip de la Mancomunitat i al personal tècnic de la comarca amb l’objectiu de resoldre els reptes i oportunitats que s’han detectat gràcies a aquesta sessió.