MCT- 12 d’abril de 2024

La Mancomunitat Camp de Túria participa en la jornada dels Jocs Olímpics de l’IES de Benaguasil per a commemorar el Dia de l’Esport per al Desenvolupament i la Pau, i que ha estat organitzada pels alumnes de 1r de Batxillerat.

Aquest esdeveniment serveix per a conscienciar als joves sobre la importància de l’esport i la salut, a més de ser solidari, ja que cada any acull una associació diferent. Enguany el convidat ha estat ASOCIDE CV (Associació de Persones Sordcegues de la Comunitat Valenciana), que ha volgut visibilitzar la seva labor: “És important que des de joves creixin vivint aquestes experiències perquè vegin els nombrosos tipus de persones que hi ha i les seves capacitats”, explica Fernando Viana, vicepresident de ASOCIDE.

La jornada ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Benissanó, Benaguasil, la Mancomunitat Camp de Túria, ASOCIDE CV i la cooperativa de Benaguasil, que va voler obsequiar als assistents amb taronges. A l’acte també van assistir la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Benissanó, Amparo Navarro; el tècnic de l’àrea d’Esports de la Mancomunitat Camp de Túria, Andreu Sanz; les regidores d’Educació i Joventut de l’ajuntament de Benaguasil Rosa Cervera i Ana María Aleixandre I la regidora de Polítiques Socials de l’Ajuntament de Benissanó, Marisol Ferrando.

La professora d’Educació Física de l’IES Benaguasil, Ana Villalba, declara que la idea de realitzar esdeveniments com aquest neix de la necessitat de crear “projectes innovadors i transversals” que fan que l’alumnat sigui “proactiu” a l’hora d’organitzar-lo. “Els joves responen molt bé a aquesta classe d’activitats tan dinamitzadores i lúdiques”, afegeix Mª Josep Cebrián, directora de l’IES de Benaguasil.

Per a participar, cada curs es va dividir per nivells, on cadascun d’ells era representat per un país. Les activitats esportives van ser: bàdminton, atletisme, colpbol, bàsquet, petanca, tennis de taula i escacs, oferint una àmplia varietat perquè tots els participants poguessin gaudir. A més, tots els esports eren inclusius: “Hem adaptat uns certs esports com la petanca, el bàdminton i l’atletisme per a sensibilitzar-nos amb les persones sordcegues”, diu Clara Zarzo, alumna de 1r de Batxillerat B.

L’acte es va organitzar en diferents parts: primer es va realitzar la campanya de sensibilització i durant l’acte d’inauguració es va dur a terme la desfilada de tots els països, així com un homenatge al professor d’educació física de l’institut, Toni Tarín, que va faltar fa unes setmanes. Després, es van practicar els esports i per a finalitzar es va realitzar l’acte de clausura amb el lliurament de premis i els agraïments de les autoritats, així com a tots aquells que han fet possible que l’acte s’haja pogut dur a terme.

La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria conclou: “El dia d’avui ha estat una oportunitat per a nostra Mancomunitat per a promocionar l’esport i la vida sana i donar veu a l’associació i les persones que conformen ASOCIDE”.