El departament de Promoció Econòmica i Ocupació de la Mancomunitat Camp de Túria juntament amb l’Associació per a l’Economia del Bé Comú (EBCONNECTA) han celebrat la II edició del Fòrum sobre Comerç Local Sostenible, un esdeveniment que va comptar amb la participació d’associacions de la comarca i ponents especialitzats en economia sostenible que té com a objectiu realçar la importància d’este sector per a la comarca del Camp de Túria.

Entre estos professionals, es va disposar de la presència de Tomás González, director de la Càtedra d’Empresa i Humanisme de la Universitat de València, Sandrine Gil, directora de la Cambra de Comerç Franc-Espanyola Valenciana i fundadora de la Plataforma ConnectClean, i Jose Luis Muñóz, Sènior Advisor d’IVEI (Innovation Technology Transformation). A la sessió també van acudir membres dels ajuntaments, empreses i comerços del Camp de Túria, els quals van tindre l’oportunitat de tractar, directament amb els conferenciants, sobre temes d’interés per a la sostenibilitat de la comarca.

La sessió va començar amb la benvinguda per part de la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Amparo Navarro i d’Antonio Moya, director de Servei a la Direcció General de Economia, els quals van destacar la importància del comerç local per a la ciutadania. A més, va ser presentada per la directora del departament de Promoció Econòmica de l’ens supramunicipal, Chelo Herráez i Julio Tárrega, president de EBCONNECTA.

També es va realitzar una taula redona on diversos comerciants amb botigues locals van poder parlar de les seues experiències personals sobre el comerç local sostenible. Els participants van ser Mauro Lorenzo, secretari d’Unió Gremial, Yolanda Albert, presidenta de ACEO (Associació de Comerciants i Empresaris d’Olocau), i Chelo Pardo, presidenta de l’Associació de Comerç, Restauració i Serveis de l’Eliana.

En l’acte es va estrenar la campanya audiovisual ‘Fes clic i compra *ací”, destinada a promocionar els valors del comerç local, presentada per la regidora de Grans Projectes i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de l’Eliana, Marta Andrés. L’alcalde de la localitat, Salva Torrent, també va participar clausurant la jornada.

A més, es van oferir regals de benvinguda, com van ser els Packs Ecològics d’Escriptura i un sac exclusiu d’arròs de l’Albufera. En finalitzar es va sortejar una nit d’estada doble a l’Hotel Cullera Holiday, pioner en sostenibilitat i es va realitzar un “Tardeo-Networking” que va comptar amb un servei d’àpats de “Sabors Locals”.

Este Fòrum va disposar del suport econòmic de la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administracions Públiques i la col·laboració de l’Ajuntament de l’Eliana.