prisma signa un conveni de col·laboració.

Llíria, 22 de maig de 2024. El programa PRISMA ha signat juntament amb la Mancomunitat Camp de Túria un conveni de col·laboració amb la Coordinadora en Defensa dels Boscos del riu Túria.

 

En la signatura han estat presents Amparo Navarro, presidenta de la Mancomunitat, Ángel Morales, president de la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Riu Túria, Esther Ciscar, directora del departament de benestar social de l’ens supramunicipal i Paco Jareño, psicòleg responsable del programa PRISMA.

Amb aquest conveni, els Prismeños (persones usuàries del Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental de la Mancomunitat Camp de Túria) realitzaran accions de conservació del medi ambient al Parc Natural del Riu Túria. Les activitats seran de reg, eliminació de fem, eliminació de canyes i més. Unes tasques voluntàries necessàries per a la correcta conservació dels rius i boscos. I una oportunitat per als Prismeños de sortir de les instal·lacions per estar en contacte amb el medi ambient i realitzar activitats que contribueixen a millorar els espais naturals de la comarca i el seu benestar personal.

PRISMA és el Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental de la Mancomunitat Camp de Túria i està dirigit a persones amb algun problema de salut mental crònica que pertanyen als 17 municipis que conformen la comarca. Aquesta iniciativa naix de la necessitat d’un canvi en l’assistència prestada des de l’àrea de Salut Mental, promovent la integració activa de cada persona en la seua comunitat d’origen i generant autonomia personal i social.

Es tracta d’un programa de treball en diferents àrees d’actuació formades per diferents perfils professionals de la psicologia, activitats de l’esport i integració social. Treballant de forma coordinada creant una xarxa entre els dispositius de Serveis Socials de cada municipi i amb les dues Àrees de Salut: Hospital de Manises i Arnau Vilanova – Llíria. I alhora, amb les cinc Unitats de Salut Mental que abasta la comarca.