El Programa PRISMA, Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental de la Mancomunitat Camp de Túria, ha hagut d’adaptar-se a les noves circumstàncies derivades de l’Estat d’Alarma decretat a causa de la crisi sanitària del COVID-19.

PRISMA, que compta amb dos centres un a Bétera i un altre a Vilamarxant on es realitzen tallers i activitats rehabilitadores per a persones amb problemes de salut mental de la comarca, ha vist interrompuda la seua activitat habitual per la situació d’alarma sanitària.

Malgrat això, s’ha continuat exercint la seua labor adaptant-la a les necessitats actuals i emprant les noves tecnologies per a continuar treballant. El personal tècnic responsable del projecte realitza un seguiment diari a través de trucades telefòniques i videoconferències, així com un programa d’activitats i tallers setmanals perquè puguen realitzar en els seus domicilis de forma senzilla i els ajude a suportar la situació de confinament.

Durant les setmanes passades, es va començar a realitzar aquest seguiment per videoconferència grupal i una vegada familiaritzats amb les noves tecnologies i l’èxit de realitzar-les d’aquesta manera, es disposen a conduir tallers grupals per videoconferència. Avui mateix ha tingut lloc el taller de ioga.

En definitiva, es tracta d’intentar que ningú se senta sol ni abandonat. Hem d’aprofitar les oportunitats que ens ofereixen les noves tecnologies perquè els nostres ‘prismeños’ es vegen en la menor mesura possible afectats pel COVID-19.