S’han reunit en la seu de la Mancomunitat Camp de Túria el delegat de projectes europeus de la Mancomunitat i regidor de Riba-roja del Túria, José Ángel Hernández, amb la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines Mª Dolores Celda i la directora del departament de promoció econòmica i ocupació de l’ens supramunicipal Chelo Herráez.

En la reunió s’han tractat detalls de la posada en marxa de la nova oficina comarcal, com són la incorporació de personal i la dotació d’infraestructures. A més, s’ha tractat l’estrategia de la Mancomunitat Camp de Túria per a la captació de fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència del govern d’Espanya. Un projecte que es finança amb fons europeus i que traça el full de ruta per a la modernització de l’economia espanyola, la recuperació del creixement econòmic i la creació d’ocupació, per a la reconstrucció econòmica sòlida i per a respondre als reptes de la dècada vinent.

L’oficina comarcal de projectes europeus Camp de Túria és una eina per a incrementar el finançament europeu de projectes d’interès local i el valor estratègic d’aquests, acostant-los l’accés a programes i fons europeus. En paraules de Mª Dolores Celda, “naix amb l’objectiu d’aconseguir projectes que incloguen a tots els municipis de Camp de Túria, beneficiar a la població i reconstruir l’economia després de la Covid-19. Un repte que afrontem amb l’estratègia territorial d’ocupació i les directrius de l’observatori socioconómico Camp de Túria, així com el suport de les administracions per a poder accedir als fons europeus.”