MCT

La Mancomunitat Camp de Túria ha aprovat per majoria absoluta amb el suport de tots els grups polítics excepte el PP els estatuts que estableixen a l’ens supramunicipal com a entitat d’àmbit comarcal.

Així, els vots dels representants del PSPV, Compromís, Ciutadans, Contigo, UPN i AISAB donen llum verda als nous estatuts d’àmbit comarcal. És moment ara que els ajuntaments aproven per majoria absoluta en els seus plenaris l’acceptació dels nous estatuts i poder constituir la Mancomunitat Camp de Túria d’àmbit comarcal.

Tots els grups polítics que han aprovat els nous estatuts lamenten l’actitud del Partit Popular. Critiquen profundament que s’anteposen els interessos d’un partit al manteniment de serveis que beneficien als més de 160.000 veïns i veïnes de Camp de Túria.

“El Partit Popular està en contra de la Mancomunitat Camp de Túria i dels serveis que es presten. Estem davant una decisió política que juga en contra dels seus propis veïns i veïnes. El municipi que no aprove els estatuts deixarà de formar part de l’ens supramunicipal i la seua ciutadania veurà com deixa de rebre serveis que dia a dia milloren la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda.

A més, s’ha votat i aprovat amb tots els vots a favor de tots els grups polítics excepte els del PP que s’establisca un termini de 3 mesos per a portar a votació en els plens dels ajuntaments des que es puguen convocar les sessions municipals. Una votació que haurà de resoldre’s per majoria absoluta.

Aquests estatuts s’han votat en la sessió plenària ordinària celebrada aquesta vesprada via telemàtica. Un ple que ha començat com ja és habitual amb el minut de silenci en memòria de les víctimes de violència de gènere.

A més, el nou membre de la Mancomunitat Camp de Túria per l’Ajuntament de Loriguilla, Francisco Javier Cervera, de Ciutadans ha pres possessió com a membre de ple dret de l’ens supramunicipal.

Una sessió plenària, la d’avui, que també ha servit per a aprovar el dictamen pel qual se cedeix la gestió de la depuradora EDAR Camp de Túria I a la Diputació de València i en el qual també s’ha aprovat el conveni del Pla de Dinamització i Governança Turística per a aquest 2022.