La Generalitat Valenciana, a través del seu Director General d’Administració Local, Antoni Such; i el Director Territorial de la Presidència a València, Francisco Molina; han presentat aquest matí als municipis de la comarca de Camp de Túria, Alt Túria i Rincón d’Ademús en què va a consistir el Fondo de Cooperació Municipal.

La presidenta de la Mancomunitat, María Dolores Celda, ha agraït la visita de les institucions a la seu de l’ens supramunicipal i ha mostrat la seua satisfacció “que per fi, després de tants anys de reivindicació, el Fondo de Cooperació Municipal vaja a ser una realitat a partir del pròxim any”.

reunion-2

 

Es tracta, en paraules de Such d’una ajuda que va a llançar la Generalitat Valenciana i que a la província de València va a aportar 20,5 milions d’euros que es repartiran entre tots els municipis. A més, la Diputació de València es va a comprometre a aportar la mateixa quantitat.

Els municipis de la Mancomunitat de Camp de Túria van a rebre per part de la Generalitat Valenciana 1.712.689 euros; la mateixa quantitat que aportarà la Diputació de València perquè cada població els destine al que destine oportú, en total 3.425.378 euros.

“Els ajuntaments no hauran de justificar la despesa; cada ajuntament ho destinarà al que considere oportú. Tots els ajuntaments rebran una partida inicial de 3.000 euros i la quantitat augmentarà en funció del nombre d’habitants”, ha explicat el Director General d’Administració Local de la Generalitat Valenciana.

A més, en la mateixa reunió s’ha informat a tots els presents de les línies generals dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per al pròxim any que estan debatent-se en les Corts Valencianes aquests dies.

L’acte ha comptat a més amb la presència d’alcaldes i alcaldesses de la comarca de Camp de Túria, de l’Alt Túria i del Racó d’Ademús.