La Mancomunitat Camp de Túria ha organitzat avui dimecres 30 de novembre la Jornada de Formació en l’àmbit de la Salut Mental que porta per títol ‘Coordinació en salut mental: trencant parets, traçant ponts’.

Es tracta d’un fòrum de trobada on tècnics i responsables polítics intentaran donar resposta a la necessitat formativa d’aquells professionals que treballen en els àmbits de Salut Mental i els Serveis Socials municipals. Es tracta també de crear un punt de trobada en el qual poder convergir i compartir diferents experiències que puguen ser utilitzades com a suport i reflexió per a la pràctica conjunta de professionals.

El departament de Benestar Social de la Mancomunitat Camp de Túria a través d’una acció comunitària obri noves línies de treball i comença a submergir-se en l’àmbit de la Salut Mental. El Seafi, Servei Especialitzat d’Atenció a Família i Infància, és un recurs mancomunat que treballa en la prevenció, atenció i tractament de les problemàtiques familiars quan existisquen menors en situació de risc o amb mesures jurídiques de protecció.

jornada-inauguracion-02

La jornada ha sigut inaugurada per la diputada de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer; per la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Mª Dolores Celda; per l’alcalde de Llíria, Manuel Civera; i pel Gerent de l’Àrea Arnau-Llíria, Juan Domene.

El programa ha comptat amb tres conferències; la primera d’elles versava sobre ‘L’Oficina de Salut Mental de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública: Estratègies de Salut Mental 2016-2020; l’encarregada de desenvolupar-la ha sigut Begoña Frades, psiquiatra i coordinadora de l’Oficina de Salut Mental de la conselleria.

La segona conferència ha explicat el model del Programa Pentagrama, les ponents han sigut Fina Navarro com a Coordinadora-Psicòloga de Serveis Socials de l’Ajuntament de Llíria i Eva Gorriz com a pedagoga del Programa Pentagrama.

L’última xarrada ha sigut a càrrec de Gloria Bezares, treballadora social USM de la Malvarrosa, Àrea Hospital Clínic i ha desenvolupat el cas de la Xarxa del Marítim, un exemple de treball en Salut Mental.