LLÍRIA, 15 d’abril. Dijous passat va tenir lloc en la seu de la Mancomunitat la tercera reunió de comerç per a abordar la necessitat de crear una confederació capaç de conjuminar esforços i defensar el comerç local.
Així, en esta reunió en la qual van estar presentes representants del comerç o de l’ajuntament de Benaguasil, Benissanó, Bétera, Casinos, La Pobla de Vallbona, L’Eliana, Nàquera, Llíria, Olocau i Vilamarxant es van debatre diversos assumptes.
Entre altres qüestions, es va informar del nou nomenament de Juan Montilla, membre de la Federació de Comerç de Llíria i vocal de l’Observatori de Comerç de la Comunitat Valenciana, com a Vicepresident d’Unió Gremial en la nova composició de la Junta Directiva d’Unió Gremial. La presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Lola Celda, que no va poder assistir a la reunió va felicitar a Montilla pel nou càrrec i li va animar a “seguir lluitant des del seu nou càrrec pel comerç local de la nostra comarca”.

En la cita també es van començar a debatre els primers passos necessaris per a la creació de la Confederació de Comerç Camp de Túria. Els presents van mantenir un intens debat sobre el nombre d’associacions per municipi que entrarien a formar part de la Confederació i sobre si en l’adopció d’acords cada municipi tindria un vot o votarien cadascuna de les associacions.

Finalment es va acordar que s’integraria una associació per municipi perquè hi haguera representació de tots els pobles i que el pes de tots anara equilibrat. En el cas dels escassos comerços de municipis més xicotets, es va a estudiar legalment com poden tenir presència en l’entitat que es va a crear.

Entre tots els presents es va acordar establir una denominació a l’organisme: CONFEDERACIÓ DE COMERÇ CAMP DE TÚRIA (si no és una confederació es canviarà aquest terme pel qual legalment corresponga). També es va acordar la seu que seria en el Carrer La Pau, nº 4 a Benissanó (46181).
Ara, s’està treballant a estudiar la forma legal idònia i quin és l’entitat adequada per a la constitució de l’organisme que defense els interessos del comerç en la comarca. Al mateix temps s’està treballant també en un esborrany d’estatuts.
Quan ambdues qüestions estiguen clares es convocarà una nova reunió en la seu de la Mancomunitat per a seguir avançant en la creació de la Confederació de Comerç Camp de Túria.