La Mancomunitat Camp de Túria manté reunions periòdiques per a treballar sobre diversos àmbits que afecten als municipis membres de l’ens supramunicipal. Així, els membres de la Mancomunitat representats pels regidors de Joventut o tècnics municipals encarregats d’esta àrea han començat a treballar en comú en este assumpte.

Regidors i tècnics dels Ajuntament de L’Eliana, Sant Antonio de Benagéber, Llíria, Marines, Casinos, Benissanó, Nàquera, Gàtova, Benaguasil, La Pobla de Vallbona, Vilamarxant i Serra van assistir a la cita que va estar presidida per la presidenta de la Mancomunitat, María Dolores Celda.

En paraules de la presidenta “l’objectiu d’esta reunió és la d’unir-nos en la comarca per a treballar de forma coordinada les polítiques en matèria de joventut. Hem d’establir les línies estratègiques a seguir en joventut i una vegada clares, exposar-les al Secretari General de l’IVAJ, Jesús Martí”.

A més, en un altre ordre de coses, la presidenta va explicar les subvencions en matèria de joventut que des de la Mancomunitat s’han sol·licitat a la Diputació de València en els programes Municipals de Joventut: 15 cursos de formació per als municipis; dos cursos de monitor d’activitats de temps lliure i 1 curs d’animador/a juvenil; campanya de sensibilització a la joventut en matèria d’Igualtat i lluita contra la violència de gènere.
Després de descriure cadascun dels presents la situació de l’Àrea de Joventut en els seus respectius municipis, la presidenta de la Mancomunitat va sintetitzar que els temes tractats en les intervencions dels presents van ser que els espais de joventut han d’informar i desenvolupar programes específics de joventut; que existeixen problemes de personal autònoms i treballadors contractats pels ajuntaments per a cobrir les places en les àrees de Joventut i que és necessari superar les manques tots junts.
“La Mancomunitat ofereix la plataforma perfecta per a desenvolupar este tipus d’accions i a més posa a la disposició d’esta labor a una tècnica per a coordinar este projecte”, ha afegit Dolores Celda. La presidenta emplaça a tots els presents a després de les eleccions i convocar una jornada amb el Director General de l’IVAJ per a exposar-li els nostres projectes i sol·licitar-li el suport de l‘IVAJ.