LLÍRIA, 13 d’abril. El Director General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo Soler, va mantenir ahir una reunió amb la Mancomunitat Camp de Túria per a abordar la situació de les vies ciclistes i vies verdes en la comarca de Camp de Túria.
El Director General ha manifestat la seua total sintonia amb els plantejaments i objectius efectuats pels alcaldes i s’ha compromès a estudiar un Pla de Mobilitat Comarcal basat en la potenciació del transport públic (amb tren i amb autobús) i en els desplaçaments a peu i amb bicicleta. Carlos Domingo ha valorat positivament “que és la primera vegada que tota una comarca va en bloc”, ja que les propostes presentades en altres comarques eren de municipis que reclamaven millores en els seus carrils bici als quals uns altres se sumaven al projecte però sense venir avalades per la totalitat de la comarca. El director general els ha comunicat que en breu tornarà a mantenir una nova trobada dedicada exclusivament als projectes de transport regular de viatgers.
Segons han traslladat els membres de la Mancomunitat al director general, l’objectiu és connectar els dos parcs naturals, el Parc Fluvial del Túria i el Parc Natural de la Serra Calderona, executant els diferents trams que falten per fer i aconseguir que tots els municipis estiguen units a través de carrils bici, a través d’una densa malla de vies verdes i rutes ciclistes.
Els presents en la reunió han traslladat al Director General la necessitat de millorar la senyalització d’aquest tipus de vies per a posar en valor les rutes que es poden cobrir amb bicicleta pel Camp de Túria que és una comarca molt rica en recursos naturals i amb un ric patrimoni cultural, històric i arqueològic.

La reunió mantinguda ahir en la seu de la Mancomunitat ha comptat amb la representació dels municipis de Bétera, Benaguasil, Benissanó, Casinos, La Pobla de Vallbona, Gàtova, Llíria, Loriguilla, Olocau, L’Eliana, Vilamarxant i Sant Antonio de Benaixeve; a més ha estat presidida per la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Lola Celda.
En l’acte també ha participat Rafael Solaz Peñarrocha, membre de l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria.
En paraules de la pròpia presidenta els dos grans objectius d’aquestes jornades de treball són “connectar els dos parcs naturals, el Parc Fluvial del Túria i el Parc Natural de la Serra Calderona executant els diferents trams que falten per fer i a més aconseguir que tots els municipis estiguen units a través de carrils bici”. “En definitiva, la qual cosa fa falta en la comarca és l’elaboració d’un Pla de Mobilitat Sostenible que marque el camí que hem de seguir”, ha explicat Celda.
Els presents en la reunió han traslladat al Director General la necessitat de “millorar la senyalització d’este tipus de vies per a posar en valor les rutes que es poden cobrir amb bicicleta per Camp de Túria”. A més, se li han transmès totes les idees que aporten els municipis per a millorar la xarxa de carrils bici que discorren per la comarca.

En este punt, la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria ha destacat la importància “de posar en valor el turisme de la nostra zona, perquè som municipis amb molta riquesa natural que hem de donar a conèixer”.

En definitiva, Rafael Solaz, ha resumit en cinc els objectius que ha de complir el Pla de Mobilitat Comarcal que són el d’augmentar la seguretat dels ciclistes en ruta a través de la senyalització de les vies; fomentar la mobilitat sostenible; afavorir el coneixement i apreciació del territori i dels seus béns naturals i culturals; atendre la demanda d’oci saludable i poder desenvolupar noves activitats econòmiques (turisme verd, turisme sènior, venda de productes tradicionals…).

“Si aconseguim unir Sant Antonio de Benaixeve amb Bétera a través d’un carril bici tancaríem un anell verd de 47 quilòmetres donant-li accessibilitat al Parc Natural de la Serra Calderona des del Parc Fluvial del Túria”, ha explicat Solaz.
L’objectiu d’estes reunions de treball és aconseguir un Pla de Mobilitat Comarcal i al mateix temps completar els diferents trams de carrils bici que hi ha repartits per tota la comarca per a fer una unió real entre els municipis.