La Mancomunitat dinamitza l’aula d’emprenedoria de l’IES Laurona

La Mancomunitat Camp de Túria, juntament amb la Federació de Comerç de Llíria, ha dinamitzat l’aula d’emprenedoria de l’IES Laurona de Llíria perquè participen com a jurat en el concurs d’escaparatisme convocat per l’ajuntament de Llíria.

La idea és que els estudiants sàpiguen què és necessari per portar un negoci. A més d’idees innovadores, esperit emprenedor, saber gestionar els diners i els tràmits administratius; l’aparador és un aspecte molt important com a targeta de presentació dels negocis.

Aquesta activitat els acosta als comerços de la seua ciutat i els permet conèixer les experiències dels comerciants, a més de l’oferta de productes de la seua localitat.

La jornada va començar amb una xerrada en la qual Rosalía Casse, vicepresidenta de la Federació de Comerç de Llíria, i Rosa Mateo, Tècnica d’Empresa de la Mancomunitat Camp de Túria, els van parlar sobre el comerç local com a motor de la vida als pobles, els seus beneficis per a la comunitat i l’oferta disponible a Llíria.

Els alumnes després van visitar l’ajuntament i des d’allà van visitar alguns dels comerços participants amb uns formularis en els quals puntuaven tots els aspectes que defineixen un bon escaparat.

Actualment, a la comarca de Camp de Túria hi ha 4 aules d’emprenedoria: IES Les Alfàbegues de Bétera; IES l’Eliana; IES La Vereda de La Pobla de Vallbona i IES Laurona de Llíria. La iniciativa compta amb la col·laboració dels instituts i s’emmarca dins de les accions del PACTE Camp de Túria. Un projecte de la Mancomunitat Camp de Túria inclòs en el programa Avalem Territori, finançat per GVA Labora i el Ministeri de Treball i Economia Social.

Les aules d’emprenedoria formen part d’una estratègia per potenciar entre l’alumnat les competències professionals i personals per impulsar les habilitats emprenedores, y conceptes com cultura emprenedora, petjada de carboni, productes de proximitat y Km 0, imprescindibles en el nou marc socioeconòmic cap al qual es dirigeix l’economia.